search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 02:28
MENU CLOSE

F1: Yπό έρευνα o πρόεδρος της FIA για «στήσιμο» αγώνα

04.03.2024 21:26
SOULAGIEM
AP

Ο Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ, πρόεδρος της FIA, βρίσκεται υπό έρευνα για παρέμβαση που φέρεται να έκανε σε ένα αποτέλεσμα αγώνα της F1.

Συγκεκριμένα, πηγές που επικαλείται το BBC Sport ανέφεραν πως φέρεται να παρενέβη για να ανατρέψει μια ποινή που δόθηκε στον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin στο Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας το 2023.

Ο ισχυρισμός περιλαμβάνεται σε μια αναφορά ενός αξιωματούχου της FIA προς την επιτροπή δεοντολογίας της, την οποία έχει δει το BBC Sport, με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων και την FIA να μην έχουν απαντήσει σε αιτήματα για σχολιασμό.

Ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε από τον πληροφοριοδότη είναι ότι ο Μπεν Σουλαγιέμ τηλεφώνησε στον Αμπντουλάχ μπιν Χαμάντ μπιν Ισά Αλ Καλίφα – τον αντιπρόεδρο της FIA για τον αθλητισμό στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ο οποίος βρισκόταν στη Σαουδική Αραβία για τον αγώνα με επίσημη ιδιότητα – και του είπε πως η ποινή του Αλόνσο έπρεπε να ανακληθεί.

Υπενθυμίζεται πως στον Αλόνσο είχε επιβληθεί ποινή 10 δευτερολέπτων καθώς δεν εξέτισε σωστά μια προηγούμενη ποινή 5 δευτερολέπτων.

Η έκθεση, από τον αξιωματικό συμμόρφωσης Πάολο Μπασάρι, λέει ότι ο πληροφοριοδότης ανέφερε ότι ο Μπεν Σουλαγιέμ «ζήτησε απο τους αγωνοδίκες να ανέτρεψουν την απόφασή τους και να ανακαλέσουν την ποινή του Αλόνσο».

Η επιτροπή δεοντολογίας αναμένεται να χρειαστεί τέσσερις έως έξι εβδομάδες για να εκδώσει την έκθεσή της. Η εν λόγω ποινή είχε ρίξει τον Φερνάντο Αλόνσο από την Τρίτη, στην τέταρτη, κάνοντάς τον να χάσει το βάθρο.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα στην άμβλωση πλέον στη Γαλλία

Παγκόσμια ανησυχία: Με ασκήσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα απαντά το ΝΑΤΟ στην επίδειξη πυρηνικής ισχύος από τον Πούτιν – Στον απόηχο των διαρροών για επίθεση στην Κριμαία

Μπάιντεν: Ο Τραμπ θα αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου, αν χάσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09