search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:55
MENU CLOSE

Μητσοτάκης σε τραπεζίτες: Μειώστε το επιτόκιο στους συνεπείς δανειολήπτες

18.02.2019 18:00
Μητσοτάκης σε τραπεζίτες: Μειώστε το επιτόκιο στους συνεπείς δανειολήπτες - Media

 

Να συμπεριλάβουν στην ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και μέτρα επιβράβευσης των συνεπών δανειοληπτών ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τους εκπροσωπους των συστημικών τραπεζών.

«Γνωρίζουμε απόλυτα την ανάγκη να υπάρχει ένα πλαίσιο προστασίας γι’ αυτούς οι οποίοι έχουν πραγματική ανάγκη, αλλά θέλουμε να συζητήσουμε μαζί σας και με ποιο τρόπο θα πρέπει να επιβραβευθούν και αυτοί οι δανειολήπτες που τα χρόνια της κρίσης, με πολύ μεγάλο κόπο, κατάφεραν να παραμείνουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, αφού προηγουμένως τους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του.

Μάλιστα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε συγκεκριμένα να υπάρξει εύλογη μείωση επιτοκίου για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των κριτηρίων που θα συμφωνήσει η σημερινή κυβέρνηση με την ΕΕΤ για την προστασία της πρώτης κατοικίας. «H επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών απουσιάζει από τις δημόσιες συζητήσεις που έχουν γίνει γύρω από το θέμα των κόκκινων δανείων και αυτό είναι εξαιρετικά άδικο» τόνισε.

Στη συνάντηση μετείχαν οι Νίκος Καραμούζης (πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών), Χρήστος Μεγάλου (Διευθ. Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς), Παύλος Μυλωνάς (Διευθ. Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας), Βασ. Ψάλτης (Διευθ. Σύμβουλος της Alpha Bank), Φωκίων Καραβίας (Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank Ergasias), Θοδ. Καλαντώνης (αν Διευθ. Σύμβουλος της Eurobank Ergasias) και η κ. Χαρούλα Απαλαγάκη (Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 22:48