“Τα μμε των Ψευδών Ειδήσεων ως συνήθως δημοσίευσαν μια ψευδή πληροφορία, χωρίς καμία γνώση (σ.σ. του θέματος), σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ προσπαθούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ιράν. Αυτή η πληροφορία είναι ψευδής”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, χωρίς να αναφέρει σε ποιο δημοσίευμα αναφέρεται.
“Το Ιράν θα μας καλέσει αν και όποτε είναι έτοιμο”, πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος που έχει ήδη δηλώσει “ανοιχτός” σε συνομιλίες με την Τεχεράνη. “Εν αναμονή, η οικονομία τους συνεχίζει να καταρρέει – πολύ θλιβερό για τον ιρανικό λαό”, συνέχισε.
Οι ιστορικά κακές σχέσεις του Ιράν με τις ΗΠΑ επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο αφότου ο Τραμπ αποφάσισε, τον Μάιο του 2018, να αποχωρήσει μονομερώς από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Τη συμφωνία αυτή υπέγραψαν το 2015 άλλες πέντε μεγάλες δυνάμεις, η Γερμανία, η Κίνα, η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία.