ΠΕΝΕΝ: Στο 10% θα φτάσει το επόμενο διάστημα η αύξηση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
10.01.2020
11:09
Η ΠΕΝΕΝ σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Πρόκειται για επίθεση καταλήστευσης του λαϊκού – εργατικού εισοδήματος, αυτών που είναι χρήστες των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, οι οποίοι στην πραγματικότητα καλούνται αυτοί να πληρώσουν την προσαρμογή των πλοίων είτε σε νέου τύπου καύσιμα, είτε με την εγκατάσταση των νέων συστημάτων για την μείωση της περιεκτικότητας σε θείο στο 0,5%.
Στην πραγματικότητα αυτό που όφειλαν να πράξουν οι ναυτιλιακές εταιρίες προσαρμοζόμενες στις νέες απαιτήσεις του IMO για την μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης από τα σημερινά βρώμικα και επικίνδυνα ναυτιλιακά καύσιμα, το μετακυλύουν στους επιβάτες οι οποίοι τελικά με αυτό τον τρόπο θα πληρώσουν οι ίδιοι την επιβάρυνση για τα νέα καύσιμα!!!
Πρόκειται για μια βαθύτατα αντιλαϊκή και ταξική πολιτική η οποία στοχεύει την μετάβαση στα νέα καύσιμα να την επωμισθούν τα λαϊκά στρώματα που είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι χρήστες των ακτοπλοϊκών πλοίων.»