Αυξήθηκαν σε πέντε τα κρούσματακορωνοϊού στην Τουρκία και συνδέονται μεταξύ τους. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά ύστερα από πολύωρη σύσκεψη με τους υπουργούς Δικαιοσύνης Αμπτουλχαμίτ Γκιούλ και Μεταφορών και Υποδομών Τζαχίτ Τουράν.
Ο Τούρκος υπουργός Υγείας εξήγγειλε νέα μέτρα, όπως περιορισμό στα επισκεπτήρια στα νοσοκομεία, μόνο μετά από εργάσιμες ώρες. Συνέστησε στους Τούρκους πολίτες να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό και ζήτησε από όσους επιστρέφουν από ξένες χώρες να θέτουν τον εαυτό τους σε αυτοαπομόνωση 14 ημερών μετά την επιστροφή τους.
Επίσης η Τουρκία από τις 17 Απριλίου απαγορεύει τις πτήσεις σε άλλες 9 ευρωπαϊκές χώρες. Από τις 8:00 π.μ. στις 17 Απριλίου θα σταματήσουν οι πτήσεις προς Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία, Δανία, Βέλγιο, Αυστρία, Σουηδία και Ολλανδία, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Συγκοινωνιών. Ήδη η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις πτήσεις προς Κίνα, Ιράν Νότια Κορέα και Ιταλία μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού.
«Εχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να εμποδίσουμε την πιθανή διασπορά του ιού. Θα ξεπεράσουμε το πρόβλημα όλοι μαζί» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός. Η κυβέρνηση της γείτονας χώρας ανακοίνωσε μόλις την Παρασκευή μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.