ΤΡΙΤΗ 11.11.2025 08:28
MENU CLOSE

Παχαίνει το ψωμί; Τρεις διατροφικοί μύθοι... διαλύονται!

30.03.2020 06:02

 

Με άλλα λόγια δεν είναι το ψωμί ή τα μακαρόνια που παχαίνουν αλλά το γεγονός ότι συνήθως τα απολαμβάνουμε με τροφές πλούσιες σε λιπαρά. Έτσι αυξάνουμε τις θερμίδες που παίρνουμε και τελικά ρίχνουμε τις κατηγορίες στο τρόφιμο που ευθύνεται λιγότερο γι’ αυτό.

Ας δούμε και τι συμβαίνει με το λάδι στη σαλάτα. Αν δεν το βάζετε για να γλιτώσετε θερμίδες διαπράττετε ένα διατροφικό ατόπημα. Στερείτε από τον οργανισμό σας τα καροτινοειδή (αντιοξειδωτικά) των λαχανικών που χρειάζονται το λίπος για να απορροφηθούν. Γι’ αυτό βάλτε λάδι στη σαλάτα, αλλά προκειμένου να ελέγξετε την ποσότητα, χρησιμοποιήστε ένα ψεκαστήρα έτσι ώστε να μειώσετε την ποσότητα ή μετρήστε ένα κουταλάκι του γλυκού.

Πολλοί πιστεύουν τέλος ότι τα δημητριακά ολικής άλεσης έχουν πολύ λιγότερες θερμίδες από τα κανονικά. Στην πραγματικότητα η διαφορά θερμίδων ανάμεσα στα δημητριακά ολικής άλεσης και στα επεξεργασμένα είναι πολύ μικρή. Επιλέγοντάς τα λοιπόν, ουσιαστικά δεν γλιτώνετε θερμίδες. Έχετε όμως άλλα οφέλη διόλου αμελητέα και αυτό επειδή διατηρούν τις φυτικές τους ίνες οι οποίες διευκολύνουν την λειτουργία του εντέρου, έχουν βιταμίνες και μέταλλα και κατά κανόνα δεν έχουν ζάχαρη.

Πηγή: ygeiamou

ΤΡΙΤΗ 11.11.2025 08:25
Exit mobile version