ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:32
MENU CLOSE

Γαλλία: «Με βίασαν 20 πυροσβέστες από τα 13 μου έως τα 15 μου»

09.02.2021 14:17

 

Η «Ζουλί», όπως ονομάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ, μίλησε για τον εφιάλτη της που ξεκίνησε όταν ο Πιερ, ένας πυροσβέστης που είχε αναλάβει να τη βοηθήσει κατά τη διάρκεια μιας σοβαρής κρίσης άγχους που αντιμετώπιζε, πήρε τον αριθμό της από τα ιατρικά αρχεία -όπου η ηλικία της αναγραφόταν- και «τη βομβάρδιζε» με μηνύματα «στοργής».

Απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη της κοπέλας, της ζήτησε να γδυθεί κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνομιλίας και όταν το κορίτσι υπάκουσε έδωσε το τηλέφωνό του σε έναν άλλο πυροσβέστη, ο οποίος της ζήτησε το ίδιο. Έπειτα προστέθηκαν κι άλλοι. 

Τρεις από τους κατηγορούμενους παραδέχτηκαν ότι έκαναν σεξ μαζί της, αλλά λένε ότι ήταν συναινετικό. 

Η υπόθεση της Ζουλί

Τον Μάρτιο του 2011, ένας δικαστής ανέλαβε να διερευνήσει την υπόθεση σχετικά με τους τρεις κατηγορούμενους για βιασμό. Η έρευνα διήρκεσε οκτώ χρόνια, στο τέλος των οποίων, τον Ιούλιο του 2019, ο δικαστής αποφάσισε να άρει τις κατηγορίες βιασμού και να τις αντικαταστήσει με «συναινετικό διεισδυτικό σεξ με ανήλικο κάτω των 15 ετών». Ακούγοντας την απόφαση του δικαστή, η «Ζουλί» αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει και γλίτωσε με σοβαρά τραύματα και έτσι η οικογένειά της αποφάσισε να ασκήσει έφεση. Τον περασμένο Νοέμβριο, η έφεση απορρίφθηκε επειδή το δικαστήριο έκρινε ότι η «Ζουλί» είχε συναινέσει στις σεξουαλικές πράξεις.

Πώς άρχισε η έρευνα

Στα αρχικά στάδια της έρευνας, τέσσερις άλλοι πυροσβέστες που ήταν παρόντες σε έναν από τους βιασμούς κατηγορήθηκαν ότι δεν προστάτευσαν την ανήλικη αλλά στη συνέχεια αθωώθηκαν. Η ψυχική και σωματική υγεία της «Ζουλί» άρχισε να επιδεινώνεται μετά τις επιθέσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα επιληπτικές κρίσεις με την ίδια να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, και οι πυροσβέστες πήγαν στο σπίτι της 130 φορές μέσα σε δύο χρόνια. 

Στις 31 Αυγούστου, η μητέρα της υπέβαλε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία. Έξι μήνες αργότερα, οι τρεις άντρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της «Ζουλί» στο σπίτι του Πιέρ τέθηκαν υπό έρευνα, αλλά δεν έγινε καμία ενέργεια εναντίον των υπόλοιπων 17.

Η υπόθεση της «Ζουλί» αναμένεται να εκδικαστεί την Τετάρτη. Οι δικηγόροι θα υποστηρίξουν ότι και οι 20 πυροσβέστες, οι οποίοι προέρχονταν από διάφορους σταθμούς, θα πρέπει να κατηγορηθούν για βιασμό. Επί του παρόντος μόνο τρεις άνδρες κατηγορούνται για «σεξουαλική παράβαση».

Photo: Twitter

 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:32
Exit mobile version