search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:46
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου: Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ για να συνομιλούμε με την Ελλάδα (Video)

15.04.2021 12:29
tsavousoglou_new

«Ικανοποιητική» χαρακτήρισε την απόφαση του Νίκου Δένδια να επισκεφτεί την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας Μεβλούτ Τσαβούσολγου.

«Η διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας με την Ελλάδα είναι σημαντική» είπε στην αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Sabah ο Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του λίγο πριν από το τετ-α-τετ με τον Έλληνα ομόλογό του τόνισε επίσης πως «Δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε τους υφιστάμενους εδώ και πέντε χρόνια μηχανισμούς με την Ελλάδα. Δεν μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε πολιτικές διαβουλεύσεις. Δεν μπορέσαμε να το επιτύχουμε αυτό λόγω της αρνητικής προσέγγισης της Ελλάδας. Οι διερευνητικές συνομιλίες διακόπηκαν. Στη συνέχεια, μετά τον αποκλεισμό της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο υπήρξε ένταση στις σχέσεις. Επενέβησαν η ΕΕ και διάφορες χώρες. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι με την Ελλάδα»

«Οι συνομιλίες μας με την Ελλάδα επαναλήφθηκαν πρόσφατα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, έρχεται στην Τουρκία. Θα ερχόταν χθες, αλλά υπήρχαν οι συνομιλίες στο ΝΑΤΟ. Ζήτησα σήμερα και δέχτηκε. Θα τον φιλοξενήσουμε σήμερα στην Άγκυρα. Σκοπεύουμε να συναντηθούμε μαζί του σε μια φιλική ατμόσφαιρα. Ο μεταξύ μας διάλογος με την Ελλάδα και οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου είναι πολύ σημαντικές και ικανοποιητικές. Δεν χρειαζόμαστε την ΕΕ ή άλλες χώρες για να συνομιλούμε με την Ελλάδα. Υπάρχουν θέματα που δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα. Πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά».

«Εάν οι ΗΠΑ τηρούν το διεθνές δίκαιο, δεν θα λάβουν μια τέτοια απόφαση (σ.σ. για την γενοκτονία των Αρμενίων» διαμήνυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσολγου. Την ίδια ώρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως θα υπάρξει επίσκεψη στην Αίγυπτο στο επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, μετά από σχετικό αίτημα του Καΐρου.

Λίγη ώρα μετά από τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσολγου, το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε επίσκεψη εργασίας στα κατεχόμενα στις 15-16 Απριλίου.

Photo by: EU2016NL

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:46