search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:31
MENU CLOSE

«Μπουρλότο» στο Champions League: Με αποκλεισμό από τα ημιτελικά απειλούνται Τσέλσι, Ρεάλ και Σίτι

19.04.2021 22:09
mpala-new-0112
© Eurokinissi

Στην αντεπίθεση περνά η UEFA κόντρα στους 12 «αποστάτες» που προχώρησαν σε ίδρυση της European Super League πυροδοτώντας «βόμβα» που ουσιαστικά οδηγεί σε σχίσμα στο ποδόσφαιρο.

Όπως είπε στο Reuters το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιέσπερ Μόλερ, εντός της εβδομάδας οι τρεις από τους τέσσερις φιναλίστ των ημιτελικών του Champions League, δηλαδή, οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, θα αποβληθούν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο που επικαλείται τον Δανό Γιέσπερ Μόλερη διοργανώτρια αρχή του Champions League πρόκειται να ανακοινώσει μέχρι την Παρασκευή (23/4) την αποβολή των τριών εκ των τεσσάρων ομάδων που έχουν φτάσει στους «4», οι οποίες ανήκουν στα ιδρυτικά μέλη της “αποσχιστικής” European Super League.

“Οι ομάδες αυτές, πρέπει να αποβληθούν και περιμένω να γίνει αυτό την Παρασκευή. Μετά θα δούμε με ποιον τρόπο θα ολοκληρωθεί η σεζόν στο Champions League. Η συνεδρίαση της Παρασκευής θα είναι κάτι το εξωπραγματικό”, αναφέρει ο Δανός παράγοντας.

Σημειώνεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση, η μοναδική ομάδα που απομένει στους «4» είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ θα αναμένονται εξελίξεις και στο Europa League, καθώς στους «4» έχουν φτάσει οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ, επίσης εκ των ιδρυτικών μελών της νέας κλειστής λίγκας.

Ο Ρουμενίγκε στη θέση του Ανιέλι που «αυτομόλησε»

Οριστικά απέναντι στην European Super League τάχθηκε νωρίτερα η Μπάγερν Μονάχου, καθώς ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε θα αντικαταστήσει τον Αντρέα Ανιέλι στην εκτελεστική επιτροπή της UEFA. «Εκτός Μουντιάλ και Euro οι παίκτες που θα πάρουν μέρος στην European Super League», απειλεί ο Τσέφεριν.

Ο CEO των Βαυαρών ορίστηκε επικεφαλής μετά την αυτόματη αποχώρηση του προέδρου της Γιουβέντους και μέχρι πρότινος πρόεδρο και της ECA. Ο «ισχυρός άνδρας» της Γιουβέντους αναλαμβάνει χρέη αντιπροέδρου στη νεοσυσταθείσα ευρωπαϊκή Super League και η αποχώρησή του από την ECA επβεβαιώνει ότι το χάσμα μεταξύ των 12 συλλόγων που υπογράφουν για τη δημιουργία μίας «κλειστής» διοργάνωσης και των υπολοίπων μεγαλώνει.

Οι Βαυαροί είχαν δηλώσει εξαρχής πως αντιτίθενται με την ιδέα της ESL, όπως έκαναν και άλλο τοπ γερμανικοί σύλλογοι. Αρνητική απέναντι στο εγχείρημα της ευρωπαϊκής Super League δηλώνει και η Λειψία, που προβαλλόταν ως μία από τις υποψήφιες ομάδες να συμπληρώσουν τα 12 ιδρυτικά μέλη. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Ντόρτμουντ, η RB διαμήνυσε, μέσω του γενικού διευθυντή της, Όλιβερ Μίντσλαφ, ότι απορρίπτει το σχέδιο των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

«Απασφάλισε» ο Τσέφεριν

Την απειλή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις εθνικών ομάδων, των ποδοσφαιριστών που θα μετάσχουν στην ευρωπαϊκή Super League, επανέλαβε νωρίτερα ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, με δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA. Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας υπογράμμισε την πλήρη αντίθεσή του στο project των 12 μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, τονίζοντας ότι γίνεται μόνο για το χρήμα, και υπερασπίστηκε τις αποφάσεις για το νέο format του Champions League, που επικυρώθηκαν σήμερα.

“Η πρόκριση για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρέπει να βασίζεται στην αθλητική αξία και όλοι να μπορούν να ανταγωνιστούν με όλους. Δεν μπορώ παρά να απορρίψω την κίνηση που έγινε. Είμαστε όλοι εναντίον αυτής της κίνησης” δήλωσε ο Τσέφεριν και συνέχισε προειδοποιώντας ότι “οι ποδοσφαιριστές που θα αγωνιστούν σε αυτή τη διοργάνωση, δεν θα μπορούν να παίξουν με τις εθνικές τους ομάδες. Σε αυτό συμφωνούν όλες οι συνομοσπονδίες”.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της UEFA τόνισε: “Το 90% των χρημάτων της UEFA επιστρέφει στο ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην ελίτ. Η Super League δεν είναι έτσι, είναι επιχείρηση. Ενδιαφέρεται μόνο για τις… τσέπες και όχι για την αλληλεγγύη. Οι αξίες του ποδοσφαίρου είναι διαφορετικές. Δεν θα το επιτρέψουμε. Έχουμε ετοιμάσει ένα σύγχρονο και ελκυστικό Champions League, στο οποίο όλοι μπορούν να συμμετάσχουν και να κερδίσουν”.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως, η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε, και μάλιστα επώνυμα, ο Τσέφεριν εναντίον των “υποκινητών” της Super League. Μίλησε για “μαγειρέματα ετών” από τους Φλορεντίνο Πέρεθ και Αντρέα Ανιέλι, ενώ ιδιαίτερα για τον πρόεδρο της Γιουβέντους είπε ότι “δεν έχω συναντήσει άνθρωπο που να λέει τόσα ψέματα. Το Σάββατο το απόγευμα μου έλεγε ότι όλα είναι φήμες. Μου είπε θα σε ξαναπάρω σε μία ώρα και απενεργοποίησε το τηλέφωνο”. Στράφηκε επίσης προσωπικά κατά του εκτελεστικού διευθυντή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, λέγοντας ότι “δεν έχω ξαναδεί τέτοιο άνθρωπο, μου έλεγε ότι είναι αναφανδόν υπέρ των αλλαγών (σ.σ. στο Champions League)”.

Ο πρόεδρος της UEFA υποστήριξε ότι το Champions League μπορεί να επιβιώσει και χωρίς τις 12 ομάδες της Super League, τις οποίες κατηγόρησε για απληστία. “Δεν είναι όλο το ποδόσφαιρο διεφθαρμένο, μόνο ένα μικρό κομμάτι που καθοδηγείται από την απληστία” υπογράμμισε ο Σλοβένος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:30