search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 03:49
MENU CLOSE

Τέλος η ESL: Αποχώρησε και η Γιουβέντους – Μόνη μένει εντός της ημέρας η Ρεάλ (Video)

21.04.2021 14:26
chelsea_new

Καταρρέει, πριν ακόμα πάρει σάρκα και οστά, η European Super League. Αυτήν την στιγμή μόλις δύο είναι οι ομάδες που δεν έχουν ανακοινώσει την αποχώρησή τους, μετά τις έντονες αντιδράσεις των οπαδών σε όλη την Ευρώπη και τις ασφυκτικές πιέσεις UEFA και FIFA.

Μετά την χθεσινή αποχώρηση των έξι αγγλικών ομάδων (Τσέλσι, Μάντσεστερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Άρσεναλ) και την δημόσια συγνώμη του ιδιοκτήτη των «Reds», τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν την Τετάρτη η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Μίλαν και η Ίντερ και στη συνέχεια η Γιουβέντους, η οποία ωστόσο, επιμένει πως στο μέλλον ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί.

Η ανακοίνωση της Ατλέτικο:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ατλέτικο Μαδρίτης συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης (21/04) κι αποφάσισε να κοινοποιήσει επίσημα στη Super League και στους υπόλοιπους συλλόγους, ν την απόφασή του να μην επισημοποιήσει τελικά την προσήλωσή του στο έργο.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να συμμετάσχει σε αυτό το έργο σε απάντηση σε συνθήκες που δεν υπάρχουν πλέον σήμερα. Για τον σύλλογο, η αρμονία μεταξύ όλων των ομάδων που απαρτίζουν την οικογένεια των ροχιμπλάνκος είναι απαραίτητη, ειδικά των οπαδών μας.

Η πρώτη ομάδα και ο προπονητής της, έδειξαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του συλλόγου, καταλαβαίνοντας ότι τα αθλητικά πλεονεκτήματα πρέπει να υπερισχύουν οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου».

Η ανακοίνωση της Ίντερ:

«Η FC Internazionale Milano επιβεβαιώνει ότι το Club δεν είναι πλέον μέρος του έργου της Super League. Είμαστε πάντα δεσμευμένοι να προσφέρουμε στους οπαδούς την καλύτερη εμπειρία ποδοσφαίρου. Η καινοτομία και η ένταξη αποτελούν μέρος του DNA μας από την ίδρυσή μας. Η δέσμευσή μας με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για βελτίωση της ποδοσφαιρικής βιομηχανίας δεν θα αλλάξει ποτέ.

Η Ιντερ πιστεύει ότι το ποδόσφαιρο, όπως και οποιοσδήποτε τομέας δραστηριότητας, πρέπει να ενδιαφέρεται συνεχώς να βελτιώνει τους αγώνες του, προκειμένου να συνεχίσει να ενθουσιάζει τους οπαδούς όλων των ηλικιών σε όλο τον κόσμο, σε ένα πλαίσιο οικονομικής βιωσιμότητας.

Με αυτό το όραμα θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με ιδρύματα και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη για το μέλλον του αθλήματος που όλοι αγαπάμε».

Η ανακοίνωση της Μίλαν:

«Αποδεχτήκαμε την πρόσκληση για συμμετοχή στο πρότζεκτ της Super League με την πραγματική πρόθεση να παρουσιάσουμε την καλύτερη δυνατή ευρωπαϊκή διοργάνωση για τους οπαδούς ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο και προς το συμφέρον του συλλόγου και των δικών μας οπαδών. Η αλλαγή δεν είναι πάντα εύκολη, αλλά η εξέλιξη είναι απαραίτητη για την πρόοδο και οι δομές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχουν εξελιχθεί και αλλάξει κατά τις δεκαετίες. Ωστόσο, οι φωνές και οι ανησυχίες των οπαδών σε όλο τον κόσμο έχουν εκφραστεί σαφώς για τη Super League, και η Μίλαν πρέπει να είναι ευαίσθητη στη φωνή εκείνων που αγαπούν αυτό το υπέροχο άθλημα. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να παραδώσουμε ένα βιώσιμο μοντέλο για το ποδόσφαιρο», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των «ροσονέρι».

Η ανακοίνωση της Γιουβέντους: 

Η Γιουβέντους, εκ των πρωτεργατών της ESL, θεωρεί πως τη δεδομένη χρονική στιγμή -κι αφού προέκυψαν τόσες αποχωρήσεις- ήταν αδύνατο να προχωρήσει το εγχείρημα, επιμένει όμως πως στο μέλλον κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί.

«Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εκδόθηκε από τη Γιουβέντους στις 19 Απριλίου 2021, αναφορικά με το project της δημιουργίας της Super League και την επακόλουθη δημόσια συζήτηση, το Issuer ξεκαθαρίζει ότι είναι ενήμερο από τις προθέσεις που εκφράστηκαν από κάποιες ομάδες να αποχωρήσουν από το πρότζεκτ, αν και οι αναγκαίες διαδικασίες για τη συμφωνία μεταξύ των ομάδων δεν είχε ολοκληρωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γιουβέντους, ενώ παραμένει πεπεισμένη για την εγκυρότητα του αθλήματος, τις εμπορικές και νομικές υποθέσεις του πρότζεκτ, πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή έχει περιορισμένες πιθανότητες να ολοκληρωθεί στη φόρμα που αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Η Γιουβέντους παραμένει δεσμευμένη στο χτίσιμο στο χτίσιμο μακροπρόθεσμων αξιών για το σύλλογο και για ολόκληρο το ποδοσφαιρικό κίνημα».

Έν αναμονή της Μπάρτσα

Παράλληλα, όλα δείχνουν ότι εντός της ημέρας την αποχώρησή της από την European Super League θα ανακοινώσει και η Μπαρτσελόνα.

«Σιγή ιχθύος» τηρεί μέχρι τώρα μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης. Να κλείσει και την πόρτα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04