ΤΡΙΤΗ 11.11.2025 08:01
MENU CLOSE

Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

29.04.2021 07:00

Ώρα για παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μπέικιν, τη μαστίχα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε λίγα – λίγα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα και το ίδιο κάνουμε και με το γάλα.

Τέλος βάζουμε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά έτσι ώστε να μην κορδάρει η ζύμη και γίνει σαν τσουρέκι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και πλάθουμε κουλουράκια στο επιθυμητό σχήμα και σχέδιο. Χτυπάμε τον κρόκο με το νερό ελαφρά και αλείφουμε με ένα πινέλο τα κουλούρια μας για να πάρουν ωραίο χρώμα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 210ο C για 12-14 λεπτά περίπου.

Ιδέες για σχέδια
ΤΡΙΤΗ 11.11.2025 08:00
Exit mobile version