search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:46
MENU CLOSE

Μίνι πάβλοβες, αιθέριες , για το Πασχαλινό τραπέζι

02.05.2021 07:00
pavlova

Η Πάβλοβα είναι ένα επιδόρπιο με βάση τη μαρέγκα που πήρε το όνομά του από τη διάσημη Ρωσίδα μπαλαρίνα Άννα Πάβλοβα. Είναι ένα επιδόρπιο με τραγανό εξωτερικό και μαλακό, ελαφρύ εσωτερικό που συνήθως γαρνίρεται με φρούτα και κατά προτίμηση με σαντιγί.

Υλικά

6 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1,5 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
½ κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα
1,5 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος πλήρης (πολύ κρύα)
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Για τη διακόσμηση
3-4 φλιτζάνια φρέσκα φρούτα (φράουλες κομμένες σε φέτες, βατόμουρα, σμέουρα κτλ.)
Μερικά αυγουλάκια πασχαλινά (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά χτυπήστε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί μα τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να χτυπηθεί καλά και να σφίξει. Διατηρήστε την στο ψυγείο καλά σκεπασμένη. Προθερμάνετε το φούρνο στους 110ο C και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Με το μίξερ, χτυπήστε τα ασπράδια σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να σχηματίζουν μαλακές κορυφές. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σταδιακά το 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν άκαμπτες κορυφές, που δεν πέφτουν. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και διπλώστε απαλά το χυμό λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας.

Διπλώστε με γρήγορες κινήσεις και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά αλλά προσεκτικά το μίγμα. Σχηματίστε φωλιές πάνω στη λαδόκολλα περίπου 7-8 εκατοστών και με ένα κουτάλι κάντε στο κέντρο χώρο για την κρέμα. Ψήστε τις μαρέγκες για 1 ώρα και 15 λεπτά και αφού κλείσετε τον φούρνο χωρίς να ανοίξετε την πόρτα, αφήστε τις για άλλα 30 λεπτά.

Μεταφέρετέ τις με το χαρτί σε ένα πάγκο και αφήστε τις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις είναι έτοιμες, γεμίστε τις με σαντιγί και διακοσμήστε με τα φρούτα ή με πασχαλινά ζαχαρωτά αυγουλάκια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:44