search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:03
MENU CLOSE

Τσαβούσογλου σε ΗΠΑ: Μπορούμε να απευθυνθούμε και σε άλλους συμμάχους για την ενίσχυση του αμυντικού μας εξοπλισμού

09.06.2021 22:36
cavusoglu_new

Τις ήδη τεταμένες αμερικανοτουρκικές σχέσεις φαίνεται πως οξύνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Την ίδια στιγμή, σε προκλητικό τόνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως η Τουρκία δεν πρόκειται να προβεί σε καμία υποχώρηση.

Διαμηνύει ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν εγγυηθούν τα οπλικά Ρatriot, τότε η Άγκυρα θα στραφεί σε άλλους συμμάχους για την ενίσχυση του αμυντικού συστήματος.

«Προσεγγίζουμε τη συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν με θετική ατζέντα», προσθέτει ακόμη ο Τσαβούσογλου.

Λίγες ώρες μετά τις νέες πιέσεις της Ουάσινγκτον προς την Άγκυρα για αδρανοποίηση των ρωσικών πυραύλων S-400 και με γραπτή δέσμευση, ο Ταγίπ Ερντογάν, σε προκλητικό τόνο, διεμήνυσε ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση.

«Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ θα εξετάσουμε με τους ομολόγους μας τα ζητήματα που έχουμε στην ατζέντα μας. Δεν θα υπάρξει οποιαδήποτε υποχώρηση. Επ’ ευκαιρία της Συνόδου θα συναντηθούμε κυρίως με τον πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάιντεν. Θα έχουμε συναντήσεις με τους ηγέτες της Λιθουανίας, της Γερμανίας, της Αγγλίας και της Ελλάδας, κι αν το επιτρέπει ο χρόνος και με άλλους συμμετέχοντες» ανέφερε στην ΚΟ του κόμματός του ΑΚΡ.

«Το μόνο που περιμένουμε από τα μέλη της συμμαχίας, σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή, είναι να μας δείξουν σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρα μας όπως και ευαισθησίες για την ασφάλεια της χώρας μας. Στους ομολόγους μας θα εκφράσουμε την αποφασιστικότητά μας στα ζητήματα αυτά» σημείωσε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

«Με πολλαπλές επεμβάσεις από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι και τη Λιβύη, η Τουρκία έδωσε την πιο αποτελεσματική απάντηση στις προσπάθειες να την εγκλωβίσουν στα παράλιά της» τόνισε, ακόμη, ο Ερντογάν.

Επανεκκίνηση μουσικής, διεύρυνση ωραρίου – Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας από 1η Ιουλίου

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ δίνει το «πράσινο φως» για προμήθεια F-35 στην Ελλάδα

AstraZeneca: Πιθανώς σχετίζεται με αυτοάνοση αιμορραγία σύμφωνα με νέα έρευνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59