search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:42
MENU CLOSE

«Έσπασε ο πάγος» στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

14.06.2021 17:52
mitsotakis_erdogan_new

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε καλό κλίμα.

Η συνάντηση άρχισε περίπου στις 5:20 μ.μ., ώρα Ελλάδας, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, και όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πάγος έσπασε και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τους την ένταση του 2020, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές, που υπάρχουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται στις συνεντεύξεις τύπου που θα ακολυθήσουν.

Νωρίτερα, ο Κ. Μητσοτάκης είχε υπογραμμίσει ότι «η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και σταθερά δαπανούσε άνω του 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές της δαπάνες. Καθώς εξέρχεται ισχυρότερη από την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, είναι έτοιμη να κάνει αυξημένες επενδύσεις στις στρατιωτικές της δυνατότητες και ως εκ τούτου να φανεί ακόμη πιο συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι της Συμμαχίας»

Από την πλευρά του, ο Ερντογάν σημείωσε ότι «λαμβάνουμε υπόψη μας το διεθνές δίκαιο, τη δικαιοσύνη και την ισότητα, καθώς και τον σεβασμό των αμοιβαίων δικαιωμάτων και συμφερόντων, στις αλληλεπιδράσεις μας με τους γείτονές μας. Πιστεύω ότι η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου μεταξύ μας και του γείτονά μας και συμμάχου μας, της Ελλάδας, εξυπηρετεί τη σταθερότητα και την ευημερία της περιοχής μας καθώς και την επίλυση διμερών ζητημάτων».

ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: Η σκυταλοδρομία συναντήσεων Μπάιντεν με Ερντογάν και Μητσοτάκη

Μητσοτάκης: Πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο με την Τουρκία για τη διαχείριση των διαφορών μας

Συνάντηση «στην κόψη του ξυραφιού» Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 23:37