ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:36
MENU CLOSE

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Μακρόν δήλωσε ότι ο Ερντογάν συμφωνεί με την αποχώρηση των μισθοφόρων από τη Λιβύη

14.06.2021 21:15

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει να αποχωρήσουν οι ξένοι μισθοφόροι από το λιβυκό έδαφος το συντομότερο δυνατόν.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με τον Ερντογάν εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς οι σχέσεις του Παρισιού με την Άγκυρα επιδεινώθηκαν, σε μεγάλο βαθμό λόγω της κρίσης στη Λιβύη. Η Τουρκία ανέπτυξε στρατό στη Λιβύη, με βάση μια συμφωνία με την προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας αυτής. Έστειλε επίσης χιλιάδες Σύρους μαχητές στη χώρα.

Το τετ α τετ του Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «πλούσιο και ουσιαστικό», σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, διήρκεσε 45 λεπτά στην έδρα του ΝΑΤΟ πριν από την επίσημη έναρξη της συνόδου κορυφής της συμμαχίας. «Οι δύο αρχηγοί κρατών είχαν τη βούληση να συζητήσουν όλα τα ζητήματα σε βάθος», διευκρινίσθηκε από το μέγαρο των Ηλυσίων, το οποίο πρόσθεσε πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν «τη βούληση να προχωρήσουν μαζί στη Συρία και τη Λιβύη», δύο από τα ζητήματα στα οποία διαφωνούν.

Photo: Twitter

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Απειλή η Μόσχα, συστημική πρόκληση το Πεκίνο

Τζόνσον σε Ερντογάν: Λύση του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία του ΟΗΕ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Βήμα προς «ήσυχο καλοκαίρι»

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 19:36
Exit mobile version