search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:19
MENU CLOSE

Μαρξισμός 2021: «Ένα σύστημα σε κρίση – Η πάλη για να το αλλάξουμε»

21.06.2021 17:54
thumbnail_21-07-11 MARXISMOS 2021 Event FB

Το διήμερο συζητήσεων «Μαρξισμός 2021» που θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Ιούλη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας με γενικό τίτλο: «Ένα σύστημα σε κρίση – Η πάλη για να το αλλάξουμε», διοργανώνει και φέτος το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα.

Ο καπιταλισμός δεν έχει να επιδείξει τίποτε άλλο από τις απάνθρωπες και φονικές επιλογές της άρχουσας τάξης παντού και στην Ελλάδα και σε όλο τον πλανήτη. Μπροστά μας ξεδιπλώνεται μια πολύπλευρη κρίση του συστήματος: Πανδημία, οικονομική ύφεση, γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, κλιματική αλλαγή και περιβαλλοντική καταστροφή. Αλλά και η αντίσταση φουντώνει παντού, από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Παλαιστίνη. Ακόμα και στην καρδιά του καπιταλισμού, το κίνημα «Black Lives Matter» που γκρέμισε τον Τραμπ αναγκάζει τον Μπάιντεν να παριστάνει τον φίλο των εργατών και των κατατρεγμένων.

Ξέρουμε ότι οι διακηρύξεις για το «τέλος του νεοφιλελευθερισμού» είναι κούφια λόγια, όσο τον έλεγχο της οικονομίας και της πολιτικής τον έχουν οι κερδοσκόποι του κεφαλαίου. Ιδιαίτερα εδώ στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση του Μητσοτάκη επιμένει στις επιθέσεις που διαλύουν την Υγεία, την Παιδεία, τον Συνδικαλισμό και τις Συλλογικές Συμβάσεις. Είναι μια κυβέρνηση ρατσιστική που οδηγεί τους πρόσφυγες στο θάνατο σε στρατόπεδα φυλακές

Μια κυβέρνηση σεξιστική που δίνει στέγη στους βιαστές σε όλους τους τομείς, ως παράγοντες του αθλητισμού, του πολιτισμού, του καθηγητικού κατεστημένου, των επιχειρήσεων. Μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να κάνει πλάτες στους φασίστες ακόμη και μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να συλλάβει τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη Παπά την ώρα που δίνει συνεντεύξεις στις φασιστοφυλλάδες.

Η εργατική τάξη, η νεολαία, οι γυναίκες δίνουν σκληρές μάχες ενάντια σε όλες αυτές τις επιθέσεις. Οι Πανεργατικές απεργίες στις 6 Μάη η απεργία «σεισμός» στις 10 Ιούνη και η συνέχεια της στις 16 Ιούνη, στέλνουν μήνυμα ότι το έκτρωμα του Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά, όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία Κεραμέως-Χρυσοχοίδη αναβλήθηκε για αργότερα, όπως το αντιφασιστικό κίνημα έκλεισε στη φυλακή τον Μιχαλολιάκο και τη ναζιστική συμμορία του.

Αλλά δεν σταματάμε εκεί. Παλεύουμε για να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να ανοίξουμε το δρόμο για την ανατροπή αυτού του άθλιου συστήματος συνολικά. Γι’ αυτό έχουμε ανάγκη τις επαναστατικές ιδέες της Μαρξιστικής παράδοσης, γι’ αυτό χρειαζόμαστε μια Αριστερά που δεν διστάζει, δεν συμβιβάζεται, δεν δειλιάζει.

Ελάτε να αναζητήσουμε μαζί τα βήματα για την εργατική εναλλακτική απέναντι στον καταστροφικό καπιταλισμό.

Επικοινωνία – Δήλωση Συμμετοχής:

Ιστοσελίδα www.sekonline.gr  

facebook event: Μαρξισμός 2021 – Ένα σύστημα σε κρίση, η πάλη για να το αλλάξουμε

Εργατική Αλληλεγγύη, 6945710250, 210 5221509 Αναξαγόρα 14Α Ομόνοια Αθήνα, ΤΚ 10552 Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο, 210 5247584 Φειδίου 14-16 Αθήνα, www.marxistiko.gr

Η συμμετοχή είναι:

  • Για το διήμερο 7 ευρώ
  • Για μια ημέρα 5 ευρώ
  • Άνεργοι, Μαθητές 4 ευρώ

Μη χάσετε αυτές τις συζητήσεις:

• Καπιταλισμός και κρίση – Το τέλος του νεοφιλελευθερισμού;

• Το εργατικό κίνημα και η μάχη για τα συνδικάτα

• Οι ζωές των προσφύγων μετράνε

• Η κρίση του Ρεφορμισμού και η Επαναστατική Αριστερά

• Κλιματική αλλαγή και «Πράσινη Ανάπτυξη» – Υπάρχει εναλλακτική;

• Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών

• Οι ελληνοτουρκικοί ανταγωνισμοί από τα Βαλκάνια μέχρι την Μέση Ανατολή

• Λευτεριά στην Παλαιστίνη

• Τέχνη και Επανάσταση

• Μαρξ, Ένγκελς και Παρισινή Κομμούνα

• Πάλη ενάντια στη Νέα Δημοκρατία, πάλη για τον Σοσιαλισμό

Γαλλία: Η συγκλονιστική ιστορία της Βαλερί Μπακό – Δικάζεται για τον φόνο του βασανιστή της

Πετράλωνα: Η ανατριχιαστική κατάθεση της καθαρίστριας που έπεσε θύμα άγριου βιασμού

Μόσιαλος: «Εξαιρετικά μικρή» η πιθανότητα μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με Pfizer ή Moderna

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:18