search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 01:35
MENU CLOSE

Με κορωνοϊό ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπέτελ

27.06.2021 23:46
Xsabie Mpetel_new

Oι αρχές του Λουξεμβούργου επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Ξαβιέ Μπετέλ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό την Κυριακή (27/6).

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, δεν είχε στενή επαφή με κανέναν από τους 26 ηγέτες πριν από την εμφάνιση συμπτωμάτων, ενώ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής είχε κάνει τεστ για COVID-19, το οποίο ήταν αρνητικό.

Αυτό αναφέρει ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, με ανάρτησή του στο τουίτερ.

«Έχουμε ενημερωθεί ότι ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, διαγνώστηκε θετικός στην COVID-19 σήμερα μετά από ήπια συμπτώματα που είχε το πρωί. Είμαστε σε επαφή με τις αρχές του Λουξεμβούργου που επιβεβαιώνουν ότι δεν πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός είχε στενή επαφή με οποιονδήποτε αρχηγό κράτους ή κυβέρνησης πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων και ότι είχε αρνητικό τεστ λίγο πριν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» σημειώνει ο Μπέρεντ Λέιτς.

Προσθέτει ότι «κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όλα τα υγειονομικά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή και η σύνοδος οργανώθηκε έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η κοινωνική απόσταση θα μπορούσε να τηρείται ανά πάσα στιγμή».

«Ευχόμαστε στον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ ταχεία ανάρρωση».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπετέλ είχε συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Ιουνίου, ενώ είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στις αρχές Μαΐου.

Διαβάστε επίσης:

Όχι περιττά ρίσκα αυτό το καλοκαίρι! – Πως να διαλέγετε το καλό καρπούζι… (Photo)

ΥΠΑ: Αλλαγή στο χρονικό όριο διάρκειας της βεβαίωσης νόσησης

Τα 5 «προνόμια» των εμβολιασμένων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση με τη μετάλλαξη «Δέλτα» στον ορίζοντα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42