search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:36
MENU CLOSE

Φωτιά σε Κορινθία, Αργολίδα, Χαλκιδική: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα το βράδυ του Σαββάτου (Videos)

24.07.2021 22:18
pyrosbestiki_new

Σαράντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι το βράδυ του Σαββάτου η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Νέα Αλμυρή Κορινθίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο παρουσιάζει καλύτερη εικόνα.

Στο μεταξύ, μετά τη δύση του ήλιου, σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα, και τη μάχη με τις φλόγες δίνουν πλέον μόνο οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, που αποτελούνται από 57 πυροσβέστες με 19 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Επίσης, δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία το τμήμα της επαρχιακής οδού ΙσθμούΕπιδαύρου, που είχε κλείσει νωρίτερα για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Όσον αφορά στη φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στη δημοτική ενότητα Ασκληπιείου, του δήμου Επιδαύρου, παραμένει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε εξέλιξη.

Στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 18 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική περιοχή στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, με είκοσι οκτώ πυροσβέστες, έντεκα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το μεγαλύτερο μέρος των επίγειων δυνάμεων παραμένει στο σημείο και επιχειρεί μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή, καίει σε δύσβατο δασικό τμήμα νοτίως του Ταξιάρχη, ωστόσο σύμμαχοι στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων μέχρι αυτή την ώρα στάθηκαν ο καιρός και οι ασθενείς άνεμοι.

Διαβάστε επίσης:

SMS από το 112: Εκκενώθηκε το Ρυτό Κορινθίας (Videos & Photo)

Φωτιά-Επίδαυρος: Canadair περνά «ξυστά» από σκάφος καθώς ανεφοδιάζεται με νερό (Video)

Κορωνοϊός: Ποιο είναι το νησί που «παίρνει σειρά» για μέτρα «τύπου Μυκόνου»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 11:29