search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Γήρανση: Οι 10 τροφές που μας γερνάνε πρόωρα

25.07.2021 13:44
food

Γνωρίζετε ήδη ότι ο ήλιος, το στρες και τα γονίδιά σας αποτελούν παράγοντες πρόωρης γήρανσης. Παράγοντας όμως για πρόωρη γήρανση είναι και η διατροφή.

Οι ειδικοί προτείνουν διατροφή με την οποία μπορούμε να μείνουμε νέοι και φρέσκοι για περισσότερα χρόνια.

Οι τροφές που επιταχύνουν τη γήρανση

Ψημένα προϊόντα ζύμης: Η κατανάλωση τρανς λιπαρών συνδέεται με πολλούς κινδύνους για την υγεία.

Γαλακτοκομικά: Κάποιοι άνθρωποι γερνούν πιο γρήγορα λόγω της κατανάλωσης γαλακτοκομικών. Μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αντιδράσεις και φλεγμονές.

Λιπαρές πρωτεΐνες: Τροφές όπως το μπέικον και τα λουκάνικα περιέχουν πολλά κορεσμένα και τρανς λιπαρά.

Αλάτι: Μετά την κατανάλωση ενός αλμυρού γεύματος, το πιθανότερο είναι ότι το πρωί θα ξυπνήσετε με πρησμένο πρόσωπο, λόγω της κατακράτησης υγρών που προκαλείται από το αλάτι.

Αλκοόλ: Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με το αλκοόλ προκαλούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες στο δέρμα.

Τηγανητά: Συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους, το οποίο συνδέεται με πολλές ασθένειες, γήρανση της επιδερμίδας και εν τέλει λιγότερα χρόνια ζωής.

Αναψυκτικά: Βλάπτουν σοβαρά τα δόντια σας. Τα αναψυκτικά περιέχουν φωσφορικό οξύ, το οποίο διαβρώνει το σμάλτο των δοντιών.

Κορεσμένα λιπαρά: Σε συνδυασμό με τροφές πλούσιες σε σάκχαρα, συμβάλλουν στην αύξηση της φλεγμονής και του σωματικού βάρους.

Κρέμες φυτικής προέλευσης: Τα τρανς λιπαρά δημιουργούν ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.

Ποπ κορν: Είναι πλούσιο σε αλάτι και τρανς λιπαρά, ειδικά αν βάζετε επιπλέον βούτυρο ή χρησιμοποιείτε τις έτοιμες συσκευασίες που μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων.

Πηγή: healthview.gr

Διαβάστε επίσης:

Διαλείπουσα νηστεία: Η «δίαιτα» που αλλάζει τον μεταβολισμό σου

Κρέας: 9 σημάδια ότι ο οργανισμός δυσκολεύεται να το χωνέψει

Υπνική άπνοια: Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο στο… μισό με δύο απλές κινήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 10:39