search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 11:02
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ταυτοποιήθηκε ύποπτος που ισχυρίζεται ότι έχει βόμβα κοντά στο Καπιτώλιο

19.08.2021 18:01
capitol

Η αστυνομία του Καπιτωλίου ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τον ύποπτο που ισχυρίζεται ότι έχει μια βόμβα κοντά στο Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει τα κίνητρα του δράστη.

Ο ύποπτος βρίσκεται μέσα σε ένα μαύρο φορτηγάκι. Η αστυνομία πρόσθεσε ότι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη.

Νωρίτερα οι αρχές τέθηκαν σε συναγερμό έπειτα από αναφορές για εντοπισμό βόμβας σε βαν κοντά στη βιβλιοθήκη του Καπιτωλίου. Το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται κοντά στο Καπιτώλιο και το Ανώτατο Δικαστήριο.

“Είναι μια έρευνα για απειλή βόμβας”, διευκρίνισε η αστυνομία του Καπιτωλίου αφότου δήλωσε νωρίτερα ότι ερευνά ένα “όχημα ύποπτο κοντά στη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου”.

Το Κογκρέσο δεν συνεδριάζει αυτή την εβδομάδα των θερινών διακοπών της Βουλής αλλά υπάλληλοι κυκλοφορούν στον περίβολο του Καπιτωλίου.

Στην περιοχή έχουν φτάσει πυροτεχνουργοί με σκοπό να ελέγξουν εάν η συσκευή που εντοπίστηκε είναι εκρηκτικός μηχανισμός, ενω όπως μετέδωσε το AP το ύποπτο βαν έχει απομακρυνθεί από την περιοχή.

Η αστυνομία “στέλνει διαπραγματευτές για να συνομιλήσουν με έναν άνδρα μέσα σε ένα φορτηγό που συνιστά αυτή την απειλή”, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο αστυνομική πηγή.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης δεν επιβεβαιώνουν επί του παρόντος αυτή την τελευταία πληροφορία. Καλούν τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, η οποία βρίσκεται απέναντι από το Κογκρέσο, από την άλλη πλευρά ενός δρόμου και ενός πάρκου.

Διαβάστε επίσης:

Ταλιμπάν: Ποιος είναι ο νέος πολιτικός ηγέτης – Οι συμφωνίες με Πομπέο (Video)

Κύπρος: Δεν υπάρχει αίτημα ασύλου από τον Αφγανό Πρόεδρο

Ερντογάν: Συνεργασία με το Αφγανιστάν στα πρότυπα της συμφωνίας με τη Λιβύη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 11:01