search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:16
MENU CLOSE

«Κασσάνδρα» ο Μπιλ Γκέιτς: Τι προβλέπει για το τέλος της πανδημίας

21.08.2021 16:22
bill-gates-new-01

Αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο του αφηγήματος των συνωμοσιολόγων, αφού αυτοί πιστεύουν πως κάνοντας το εμβόλιο μπαίνει μέσα μας το… τσιπάκι του!

Ο Μπιλ Γκέιτς μπορεί να γελάει με όλα αυτά, αλλά σίγουρα τα περίμενε. Όπως περίμενε και το ξέσπασμα της πανδημίας, το οποίο είχε προβλέψει 6 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Ted Talk.

Ο Γκέιτς είχε εκτιμήσει τότε πως ένας ιός θα μπορούσε να προσβάλλει τον άνθρωπο και μάλιστα με άμεσο και εύκολο τρόπο, όσο εκείνος θα βρίσκεται στο αεροπλάνο ή σε ένα κατάστημα, προειδοποιώντας παράλληλα για το γεγονός ότι ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα πανδημία. Ο 65χρονος μεγιστάνας επανέρχεται με νέες προβλέψεις.

Σε συνέντευξή του, ο Γκέιτς -ο οποίος έπεσε μέσα σε όλες τις προβλέψεις του από την αρχή της πανδημίας, δεν παρέλειψε να εκστομίσει το «σας τα ‘λεγα», για το οποίο ωστόσο τόνισε ότι δεν περηφανεύεται, αφού «δεν μου δημιουργεί όμορφο συναίσθημα να σας λέω κάτι τέτοιο». Το κεντρικό ζήτημα ήταν πάντως το επίπεδο προετοιμασίας των κοινωνιών για μελλοντικούς κινδύνους και ο Αμερικανός διανοούμενος δεν είχε ενθαρρυντικές απαντήσεις για αυτό, θεωρώντας ότι η «κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» θα μπορούσαν να τις αιφνιδιάσουν με ανάλογο του Sars-Cov-2 τρόπο.

Σύμφωνα με το newsmoney.gr, προβλέπει τη συνέχιση της τηλεργασίας και δουλειά γραφείου κυλιόμενα για τους εργαζόμενους, καθώς και περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών κατά περίπου 50%.

Όσο για το τέλος της πανδημίας ο Μπιλ Γκέιτς κάνει μια πρόβλεψη που δεν θα αρέσει σε πολλούς. Όσοι περίμεναν ότι ο εμβολιασμός θα φέρει την αρχή του τέλους του κορωνοϊού δυστυχώς θα διαψευστούν καθώς οι εκτιμήσεις δεν δείχνουν να τους δικαιώνουν.

Ο Γκέιτς θεωρεί ότι ο κόσμος έχει ακόμη σκληρή μάχη να δώσει απέναντι στην πανδημία και για να διακηρύξει τη νίκη του, επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα πρέπει να περάσει περισσότερο από ένας χρόνος ακόμη:

«Πρόκειται για μία απίστευτη τραγωδία» δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft προσθέτοντας ότι το μόνο καλό νέο μέχρι στιγμής είναι η πρόσβαση που έχουν ολοένα και περισσότερες χώρες σε εμβόλια.

Ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει αυτός ο εφιάλτης, ο Γκέιτς απάντησε: «Έως τα τέλη του 2022 θα έχουμε βασικά επιστρέψει πλήρως στην κανονικότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Δέλτα – Έρευνα: Μολυσμένοι καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα, ενώ μεταδίδουν τον ιό

Βασιλακόπουλος: Φόβοι για εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων το φθινόπωρο (Video)

Κορωνοϊός – Πάτρα: Δύσκολες ώρες για την 27χρονη που είχε κάνει στην Κέρκυρα το εμβόλιο της Johnson & Johnson

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 16:14