ΤΕΤΑΡΤΗ 01.10.2025 23:29
MENU CLOSE

Ρωσία - Εκλογές: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα

21.09.2021 09:49

Με ενισχυμένες τις δυνάμεις του στις εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που εδραιώνεται ως κομβικό κόμμα της ρωσικής αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει συγκεντρώσεις για “να εκτιμηθούν τα αποτελέσματα στον δρόμο” σε ολόκληρη τη Ρωσία.

Οι αιτήσεις στις αρμόδιες τοπικές Αρχές έχουν κατατεθεί για το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και αναμένονται οι συνεννοήσεις για την ώρα των συγκεντρώσεων σε κάθε περιοχή, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Βλαντίμιρ Κάσιν.

«Προκειμένου η φωνή μας, η φωνή του δρόμου, η φωνή των πολιτών να ακουστεί εκεί, που δεν ακούστηκε στα εκλογικά τμήματα, το επιτελείο μας για τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατέθεσε τις απαιτούμενες αιτήσεις όχι μόνο στη Μόσχα, αλλά και σε άλλες περιφέρειες για τη διοργάνωση διαδηλώσεων διαμαρτυρίας», είπε ο Β.Κάσιν, ενώ λίγο νωρίτερα ο ηγέτης του κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ είχε κάνει λόγος για διαδηλώσεις, που έπρεπε να λάβουν χώρα σήμερα, αύριο και μεθαύριο.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου της Μόσχας, η οποία επικαλέστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, δεν επιτράπηκε στο ΚΚΡΟ, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία, η διοργάνωση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στις 20, 21 και 25 Σεπτεμβρίου.

Η ηγέτης του ΚΚ επέμεινε ότι σε συνεργασία με ειδικούς θα ζητηθεί η διερεύνηση όλων των ύποπτων φαινομένων κατά τη διαδικτυακή ψηφοφορία ειδικά στη Μόσχα, τα οποία εμπόδισαν τη νίκη των υποψηφίων του κόμματος, καθώς πρόκειται για “προχειροδουλειά, που μπορεί να μολύνει ολόκληρη τη χώρα”.

Με καταμετρημένο άνω του 99% των ψηφοδελτίων το ΚΚ συγκεντρώνει 19% έναντι του νικητή των εκλογών, του κυβερνώντος κόμματος της “Ενιαίας Ρωσίας” με 49,82% και ακολουθείται από το υπερεθνικιστικό Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα του Β.Ζιρινόφκσι με 7,49%, τον κεντροαριστερό συνασπισμό “Δίκαιη Ρωσία-Πατριώτες-Για την αλήθεια” με 7,42% και τους φιλελεύθερους “Νέους Ανθρώπους” με 5,35%.

Φωτογραφία: “File:Communist Party of the Russian Federation meeting at Manezhnaya Square, Moscow, 2011-12-18.jpg” by Bogomolov.PL is licensed under CC BY-SA 3.0

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη ηφαιστείου: Η λάβα σαρώνει τα πάντα στο νησί Λα Πάλμα – Eικόνες που κόβουν την ανάσα (Video)

Το «ναυάγιο» της κινεζικής Evergrande «βουλιάζει» τη Wall Street

Μπολσονάρου – Νέα Υόρκη: Κανένα εστιατόριο δεν δέχεται τον ανεμβολίαστο ακροδεξιό πρόεδρο – Τρώει πίτσα στο πεζοδρόμιο

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.10.2025 23:29
Exit mobile version