search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:41
MENU CLOSE

«Βόμβα» Politico: Ο Ερντογάν έκανε deal για να υπογράψει τη Συμφωνία για το Κλίμα

10.10.2021 15:03
erdogan_new

Εγγυήσεις οικονομικής στήριξης μετά από συνομιλίες με Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και δύο Τράπεζες φέρεται να έλαβε η Τουρκία προκειμένου να επικυρώσει τη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το Politico, που επισημαίνει πως η τουρκική εθνοσυνέλευση ενέκρινε ομόφωνα τη νομικώς δεσμευτική διεθνή συμφωνία για την κλιματική αλλαγή αφού πρώτα εξασφάλισε μια επί της αρχής συμφωνία.

Ο συντάκτης του κειμένου επικαλείται δύο αξιωματούχους, καλούς γνώστες της υπόθεσης, οι οποίοι ανέφεραν πως στις συνομιλίες συμμετείχαν εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών χωρών, η Διεθνής Χρηματοπιστωτική Εταιρείας της Παγκόσμιας Τράπεζας και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Οι δύο πηγές δεν επιβεβαίωσαν κατά πόσον θα παρέχουν την οικονομική στήριξη στην Τουρκία οι εν λόγω κυβερνήσεις ή οι δύο τράπεζες, επισήμαναν ωστόσο πως οι λεπτομέρειες του deal θα ανακοινωθούν «εγκαίρως». Στις συνομιλίες μετείχε και η Βρετανία αλλά δεν έκλεισε κάποια γραπτή συμφωνία.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Στην Αυστρία οι θεσμοί λειτούργησαν, στην Ελλάδα εκκωφαντική σιωπή

Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος – 16 νεκροί και 7 τραυματίες (Video)

Τηλεθέαση Σαββάτου: Σάρωσαν οι επαναλήψεις – «Οικογενειακές ιστορίες» και «Κωνσταντίνου και Ελένης» κέρδισαν τον ανταγωνισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 21:41