search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σε «βαθύ κόκκινο» Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία στον χάρτη του ECDC – «Φλέγονται» τα Βαλκάνια

04.11.2021 21:15
THESSALONIKI_NEW

Στο υψηλότερο επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) βρίσκονται τέσσερις περιοχές της Ελλάδας.

Πρόκειται για τη Θεσσαλία, την Κεντρική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 500 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους ή  το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά το 4%.

Ως προς τον δείκτη θετικότητας, τόσο οι παραπάνω περιοχές όσο και η Πελοπόννησος βρίσκονται στο «κίτρινο» (1-3,9%), με εξαίρεση Ηλεία και Αχαΐα, που είναι χρωματισμένες με πράσινο.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο «βαθύ πράσινο» όσον αφορά τον αριθμό των τεστ, με πάνω από 5.000 ανά 100.000 κατοίκους.

Ο νέος εβδομαδιαίος χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), που δόθηκε  στη δημοσιότητα, καταγράφει επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην Ανατολική Ευρώπη, στις Κάτω Χώρες, την Πολωνία και ορισμένες περιοχές της Γερμανίας.

Η Ελλάδα παραμένει για ακόμα μία εβδομάδα στην «κόκκινη» κατηγορία (από 200, σε 499 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους το τελευταίο δεκαπενθήμερο), με εξαίρεση κάποια νησιά.

Οι χώρες της Βαλτικής, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Σλοβενία βρίσκονται επίσης  στο «βαθύ κόκκινο» καθώς και ένα μεγάλο μέρος της Τσεχίας, η Σλοβακία, η Αυστρία και περιοχές της Ουγγαρίας, καθώς και ολόκληρη η Ιρλανδία.

Στο υψηλότερο σημείο επιδημιολογικού κινδύνου βρίσκεται και το Βέλγιο, αρκετές περιοχές στην Ολλανδία και δύο περιοχές στην Ανατολική Γερμανία.

Η Γαλλία και η Πορτογαλία παραμένουν «πορτοκαλί», όπως και η Ιταλία, με λίγες περιοχές «πράσινου».

Η Νορβηγία και η Σουηδία, μέσα σε μία εβδομάδα, πέρασαν από το «κίτρινο» στο «κόκκινο».

Διαβάστε επίσης:

Πειθαρχικός έλεγχος για τον οδηγό ΚΤΕΛ που απείλησε μαθητή (Video)

Κορωνοϊός: Διπλασιάστηκε η θετικότητα, δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – «Έχουμε αναπνευστήρες, γιατρούς δεν έχουμε», λέει η Γκάγκα

Κορωνοϊός: Νέο «μαύρο» ρεκόρ με 6.808 κρούσματα – Πάνω από 3.100 σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01