search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 06:36
MENU CLOSE

Βρετανία: Σε lockdown γαλοπούλες και άλλα πουλερικά λόγω κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών

26.11.2021 14:28
galopoula new2

Σε lockdown και μάλιστα σκληρό βάζει η βρετανική κυβέρνηση γαλοπούλες, κοτόπουλα και άλλα πουλερικά μετά από επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης των πτηνών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε άρθρο της η βρετανική Mirror, η κυβέρνηση της Βρετανίας έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση μετά από μια σειρά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του μεταδοτικού και θανατηφόρου στελέχους H5N1 του ιού και ενόψει Χριστουγέννων, καθώς τα πουλερικά αποτελούν στις περισσότερες περιπτώσεις, το κύριο έδεσμα των εορταστικών τραπεζιών.

Οι περιοχές που επλήγησαν περιλαμβάνουν το Βόρειο Γιορκσάιρ, το Λανκασάιρ, το Τσεσάιρ, την Κάμπρια, το Γουόργουικσάιρ, το Ντόρσετ και το Έσσεξ, δήλωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (Defra).

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να “σωθούν” τα Χριστούγεννα, όσοι εκτρέφουν πουλερικά στις αυλές των σπιτιών τους, καλούνται να τα στεγάσουν σε εσωτερικούς χώρους για να τα προστατεύσουν από τη γρίπη των πτηνών, την οποία θα μπορούσαν να μεταφέρουν άγρια πτηνά που μεταναστεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από άλλες χώρες.

Στους κανόνες που έθεσε το Defra, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο τακτικός καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων στέγασης των πτηνών αλλά και ο περιορισμός της πρόσβασης σε αυτούς από τους μη έχοντες εργασία.

Το ζήτημα, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων είναι σοβαρό, ενώ μπορεί να περάσουν και μήνες μέχρι την άρση του lockdown για τα πουλερικά. 

Ωστόσο, όπως διαβεβαίωσε τα αυστηρά μέτρα θα προστατεύσουν τη χριστουγεννιάτικη αγορά των πουλερικών, καθώς υπό άλλες συνθήκες θα δημιουργούσε μεγάλη ζημιά.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό ο ΠΟΥ για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα

Κορωνοϊός-ΠΟΥ: Ο εμβολιασμός έσωσε 500.000 ζωές στην Ευρώπη

Κορωνοϊός – Μόσιαλος: «Να απαγορευτούν οι πτήσεις από την Αφρική για την μετάλλαξη της Μποτσουάνα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 02:44