search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:35
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Το Κουβέιτ καλεί τους πολίτες του να εγκαταλείψουν ευρωπαϊκές χώρες

03.01.2022 18:16
kouveit98-new

Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον καλπάζει δημιουργώντας ρεκόρ κρουσμάτων παγκοσμίως αλλά και στην Ευρώπη που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα, το Κουβέιτ κάλεσε τους πολίτες του να μην μεταβαίνουν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες.

 Συγκεκριμένα πρόκειται για τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία, ενώ αν βρίσκονται ήδη σε κάποια από αυτές τις χώρες η κυβέρνηση του Κουβέιτ κάλεσε τους πολίτες της  να φύγουν άμεσα λόγω του υψηλού αριθμού μολύνσεων από την μετάλλαξη Όμικρον.

Το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας κάλεσε, σε δελτία τύπου που δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής, τους Κουβεϊτιανούς να «αναβάλουν τα ταξίδια τους» γενικά και ειδικά προς πέντε ευρωπαϊκές χώρες: τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία.

Ζήτησε επίσης από τους πολίτες του Κουβέιτ «να εγκαταλείψουν την περιοχή», εάν βρίσκονται σε αυτές τις χώρες και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους «δεδομένης της σημαντικής και άνευ προηγουμένου αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων».

Ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων στο Κουβέιτ, μια χώρα με πληθυσμό 4 εκατομμύρια κατοίκους, αυξήθηκε κατά 20 φορές σε έναν μήνα, φθάνοντας τις περίπου 600 χθες.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Τα βρετανικά νοσοκομεία θα υποστούν «σημαντική» πίεση προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον

Bitcoin: «Κλείνει» 13 χρόνια ξέφρενης πορείας και… συνεχίζει

Κορωνοϊός: Θετικός ο πρόεδρος της Μποτσουάνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 14:31