search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:40
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Μία σύλληψη για την δολοφονία του 19χρονου – Συγκλονιστικές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων (Videos)

01.02.2022 11:35
xarilaou_new

Πέντε είναι τελικά, σύμφωνα με την αστυνομία, τα άτομα που δέχθηκαν τη φονική οπαδική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Τρίτης, κατά την οποία έχασε την ζωή του από αιχμηρό αντικείμενο ένας 19χρονος.

Παράλληλα, δύο ακόμη νεαροί, 19 και 20 ετών, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν, εκτός κινδύνου, στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν κι αυτοί πεζοί επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο «Κλ. Βικελίδης» του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Κατά την ίδια ενημέρωση, της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της οπαδικής επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Στο μεταξύ, από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

«Σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο»

Γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία αργά τη νύχτα της Δευτέρας και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Voria.gr, άκουσε  ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο». Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει ότι περίπου στη 1 τα ξημερώματα ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Μια ακόμη γυναίκα που μένει σε παρακείμενη πολυκατοικία ανέφερε: 

«Άκουσα φωνές από το πίσω μπαλκόνι, φασαρία, είδα κάτι παιδιά να τρέχουν από το σχολείο προς τη Νικολάου Πλαστήρα και να φωνάζουν “που είναι το κινητό, πάρε την αστυνομία” και να τρέχουν προς την Παπαναστασίου».

«Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές», πρόσθεσε από την πλευρά της στο thesstoday κάτοικος της περιοχής.

«Μετά τις 12.30, μια παρά άκουσα φωνές και βρισιές. Βλέπω ότι παίρνουν ένα σκαμπό από το μαγαζί που είναι στη γωνία και βαράνε ένα αυτοκίνητο. Το κλώτσαγαν. Και έφυγε ένα άσπρο αυτοκίνητο από τα φανάρια τέρμα δεξιά. Φύγανε μετά έξι άτομα από κάτω. Ήρθε και μια κλούβα της αστυνομίας. Μέχρι τη μια και κάτι γινόταν ένας πανικός», δηλώσε άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Μάλιστα δηλώνει με αποτροπιασμό πως αυτά τα άτομα ήταν παιδιά.

«Έχω τεσσάρων χρονών παιδί και φοβάμαι τι θα γίνει αργότερα. Έχει ξανάρθει η αστυνομία εδώ. Φοβόμαστε να βγούμε. Έχω ασπρόμαυρο σκύλο και φοβάμαι μη με πετύχουν Αρειανοί και τι θα γίνει».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Νίκος Αντύπας – Ο σπουδαίος συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών (Videos)

Καιρός σήμερα: Ραγδαία επιδείνωση με βροχές, χιόνι και θυελλώδεις ανέμους (Videos)

Μετ’ εμποδίων η επιστροφή στην κανονικότητα: Πιέζει η πανδημία τους πολίτες – Κορυφώνεται η αγωνία για την ακρίβεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:38