search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:19
MENU CLOSE

Bloomberg: Ανακοίνωσε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – Οι εξηγήσεις για την γκάφα και το σχόλιο της Μόσχας

05.02.2022 12:39
Βloomberg: Οι επενδυτές ενδιαφέρονται για ελληνικές μετοχές - Media

Εξηγήσεις για την γκάφα με την «εισβολή της Ρωσίας στη Ουκρανία», την Παρασκευή, έδωσε το Bloomberg.

Με ανάρτησή της η σύνταξη του αμερικάνικου πρακτορείου ειδήσεων, παραδέχτηκε το λάθος και εξέφρασε τη λύπη της για τη λάθος είδηση.

«Προετοιμάζουμε τίτλους για πολλά σενάρια και ένας από αυτούς τους τίτλους δημοσιεύθηκε κατά λάθος περίπου στις 4 μ.μ. ώρα ΕΤ σήμερα στον ιστότοπό μας. Λυπούμαστε βαθύτατα για το λάθος», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων.

Μόσχα: Θα μπορούμε πλέον να λέμε όχι fake news, αλλά Bloomberg news

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Μόσχα σχολιάζοντας ότι η επιθετική ρητορική της Δύσης οδηγεί το έγκυρο Bloomberg να μεταδίδει fake news. «Είναι απίθανο να ήταν προβοκάτσια, δεν χρειάζεται εδώ να υπερβάλλουμε», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναφερόμενος στη λανθασμένη δημοσίευση.

O Ρώσος εκπρόσωπος επισήμανε ότι το ίδιο το πρακτορείο ζήτησε συγγνώμη για τη λανθασμένη είδηση, ωστόσο δεν παρέλειψε να ειρωνευτεί το αμερικανικό ΜΜΕ λέγοντας ότι «αν και το Bloomberg φυσικά είναι συνολικά ένα τόσο σοβαρό μέσο, μάλλον θα μπορούμε πλέον να λέμε όχι fake news, αλλά Bloomberg news, κάτι που θα είναι δικαολογημένο».

«Αυτό αποτελεί τέλεια απόδειξη του πόσο επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκαλείται από τις ατελείωτες επιθετικές δηλώσεις που ακούμε από την Ουάσιγκτον, το Λονδίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισήμανε ο Ρώσος εκπρόσωπος. Η ηγεσία του πρακτορείου διέταξε έρευνα και θα διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η λανθασμένη δημοσίευση, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση Παρασκευής: 3 πρωτιές στην prime time για το Mega

Σασμός spoiler: Νέο ζευγάρι- έκπληξη δημιουργεί νέα δεδομένα στην πλοκή της σειράς

Οι τίτλοι από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:19