search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:01
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εντείνεται η επίθεση στο Κίεβο, υπό πολιορκία η Μαριούπολη

12.03.2022 17:02
sat

Στο επίκεντρο των επιθέσεων από πλευράς Ρωσίας βρίσκονται το Κίεβο και η Μαριούπολη κατά δέκατη έβδομη ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία.

Παρά το γεγονός ότι εδώ και μέρες δεν υπήρχε σημαντική πρόοδος για τις ρώσικες δυνάμεις όσον αφορά την πολιορκία της ουκρανικής πρωτεύουσας, από την Παρασκευή υπάρχουν σημάδια προώθησης των στρατευμάτων. Μάλιστα υπάρχουν αεροπορικά πλήγματα στα περίχωρα του Κιέβου, με χτυπήματα σε κατοικημένες περιοχές και τους κατοίκους να οχυρώνονται στις θέσεις τους ενόψει της επικείμενης ρωσικής επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις να εξαπολύουν επιθέσεις κατά βάση από τον αέρα ενώ ο στρατός επιχειρεί να περικυκλώσει την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, μιλάει για κόσμο που ετοιμάζεται να αντισταθεί στις επιθέσεις των Ρώσων. Ταυτόχρονα, εικόνες από δορυφόρο δείχνουν ρωσικές ενισχύσεις να καταφθάνουν από Λευκορωσία ή από Ρωσία.

Σε καθεστώς πολιορκίας παραμένει και ο πληθυσμός της Μαριούπολης, στη στιγμή που στην πόλη υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης αλλά και έλλειψη τροφίμων. Την ίδια στιγμή μαίνονται οι επιθέσεις και σε άλλες ουκρανικές πόλεις με την πόλη Μικολάγιφ να αποτελεί στρατηγικής σημασίας σημείο καθώς αποκόπτει την προέλαση προς την έτερη κομβική πόλη για τη ρωσική επίθεση, την Οδησσό.

Αξιωματούχοι της Ουκρανίας κάνουν λόγο για παρεμπόδιση της απομάκρυνσης των αμάχων από τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, με αδιάκοπους βομβαρδισμούς.

Διαβάστε επίσης:

«Μήνυμα» Ζελένσκι: Ο Πούτιν θα πάρει το Κίεβο μόνο αν ισοπεδώσει την πόλη (Video)

Η Ρωσία προειδοποιεί την ΕΕ: Θα πληρώσετε τριπλάσια για πετρέλαιο, αέριο και ηλεκτρικό – «Έχουμε πιο γερά νεύρα»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε τέμενος στη Μαριούπολη – Στέγαζε 80 ανθρώπους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 21:59