search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 06:21
MENU CLOSE

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δεν εργαζόταν στους NY Times ο Αμερικάνος δημοσιογράφος που σκοτώθηκε

13.03.2022 17:31
NewYorkTimes

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, ο Μπρεντ Ρενό, βραβευμένος Αμερικανός σκηνοθέτης και δημοσιογράφος, σκοτώθηκε την Κυριακή ενώ έκανε ρεπορτάζ σε ένα προάστιο του Κιέβου.

Ο 50χρονος Ρενό, είχε εργαστεί για πολλούς αμερικανικούς ειδησεογραφικούς και μιντιακούς οργανισμούς στο παρελθόν, ανάμεσα στους οποίους οι HBO, NBC και New York Times.

Οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν ότι σκοτώθηκε στο Ίρπιν, προάστιο του Κιέβου και στόχος βομβαρδισμών από τις ρωσικές δυνάμεις τις τελευταίες ημέρες, αλλά οι λεπτομέρειες του θανάτου του δεν έγιναν αμέσως σαφείς. Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένας ακόμα δημοσιογράφος έχει τραυματιστεί.

Ο Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, είπε σε δήλωση ότι ο Μπρεντ Ρενό «πλήρωσε με τη ζωή του την προσπάθεια να αποκαλύψει την αγριότητα και τη σκληρότητα του επιτιθέμενου».

Σύμφωνα με τους Νew Υork Τimes, ο Μπρεντ Ρενό δεν ήταν σε αποστολή του ομίλου για την Ουκρανία. Οι πρώτες αναφορές ότι εργαζόταν για τους ΝΥΤ κυκλοφόρησαν επειδή βρέθηκε με διαπίστευση των NYT που είχε εκδοθεί για παλαιότερη αποστολή.

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι που μάθαμε για τον θάνατο του Μπρεντ Ρενό, ήταν ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης», δήλωσε η Ντάνιελ Ρόουντς Χα, εκπρόσωπος των Times.

Ο Ρενό δούλευε συχνά με τον αδελφό του, Κρεγκ, και κέρδισε ένα βραβείο Peabody για ένα ντοκιμαντέρ Vice News για ένα σχολείο στο Σικάγο. Οι δυο τους έχουν δουλέψει σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά έργα από ζώνες συγκρούσεων και κέντρα μεταναστών σε όλο τον κόσμο.

Κατά την τελευταία δεκαετία, τα αδέρφια είχαν καλύψει τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, τον σεισμό στην Αϊτή, τη βία των καρτέλ στο Μεξικό και τους πρόσφυγες στην Κεντρική Αμερική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους.

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Τσουρός: «Έχω ζητήσει συγγνώμη από τον Αντώνη Ρέμο» (Video)

Πάνος Βλάχος: «Με την Μποφίλιου»

ΣΕΗ: Αρχές Απριλίου η απόφαση για τη διαγραφή των Χαϊκάλη, Κιμούλη και Φιλιππίδη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32