search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:42
MENU CLOSE

Ενημερωτικός ο Easy Fm

23.03.2022 15:59
Κόντρα ΕΤΕΡ-ΕΙΙΡΑ για τις συνθήκες εργασίας των τεχνικών στα ραδιόφωνα  - Media

Ενημερωτικός και όχι μουσικός είναι ο ραδιοσταθμός Easy FM με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Το εποπτικό όργανο εκκίνησε ελεγκτική διαδικασία έπειτα από καταγγελία της ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας) για « μη σωστή χρήση της ενημερωτικής περιεχομένου αδείας από τον ραδιοσταθμό Easy 97,2 (πρώην Antenna FM)».

Η ΕΤΕΡ στην καταγγελίας της ανάφερε μεταξύ άλλων πως ο σταθμός «κατά τη διάρκεια της ημέρας μεταδίδει εννέα σύντομα δελτία ειδήσεων ενώ το υποτιθέμενο «μεγάλο» δελτίο ειδήσεων έχει εξοστρακιστεί στις 03:00 τα ξημερώματα, όλα τα προαναφερόμενα δελτία είναι ηχογραφημένα νωρίτερα και βεβαία δεν ενημερώνεται για το γεγονός αυτό ο ακροατής με ανάλογο ηχητικό μήνυμα.

Ο ραδιοσταθμός επί της ουσίας έχει μετατραπεί σε μουσικό ενώ έχει κρατήσει το χαρακτήρα του ενημερωτικού και ο λόγος προς τούτο είναι η μεγαλύτερη υπεραξία που του δίδει ο χαρακτήρας αυτός.

Οι δημοσιογράφοι βρίσκονται κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους σε άλλα στούντιο από το σημείο εκπομπής, στα Σπάτα συγκεκριμένα, και στέλνουν τα ηχογραφημένα δελτία νωρίτερα στο Μαρούσι όπου εδράζει το ραδιόφωνο. Ούτε λόγος βέβαια για άμεση ενημέρωση των ακροατών σε τυχόν έκτακτα γεγονότα ή για κάλυψη μεγάλων γεγονότων».

Το ΕΣΡ άσκησε τον προβλεπόμενο, από το νόμο, έλεγχο με παρακολούθηση και καταγραφή προγράμματος του σταθμού σε 24ωρη βάση. «Υπό τα δεδομένα αυτά είναι αναπόδεικτο ότι ο καταγγελλόμενος ραδιοφωνικός σταθμός έχει μεταβάλει το πρόγραμμά του σταθμού του από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό», αναφέρει το ΕΣΡ στο σκεπτικό της απόφασης.

Διαβάστε επίσης;

Οι ΗΠΑ έπαθαν Eurovision

«Βόμβα» στον Σασμό: Έτσι αθωώνεται ο Αστέρης

Έτοιμα τα «Ψέματα» του Alpha

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 23:42