search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:34
MENU CLOSE

Άλλο πλάκα κι άλλο χιούμορ – Στο «Super mammy» το δεύτερο απουσιάζει

04.04.2022 11:57
markos-seferlis-new

«Αρχή ήμισυ παντός». Αδιαμφισβήτητο, νομοτελιακά, μέχρι τώρα. Πρεμιέρα είχε χθες η νέα πρόταση μυθοπλασίας «Super Mammy» του ΑΝΤ1 με το Μάρκο Σεφερλή.

Η σειρά ήδη προκάλεσε αντιδράσεις καθώς βρίθει στερεότυπων, προσβλητικών και σεξιστικών. Δεκάδες ήταν εκείνοι που εκφράστηκαν με θυμό για όσα ακούστηκαν μέσα από τα σκετσάκια του πρώτου επεισοδίου.

Τα χάχανα από τους θεατές που υπήρχαν στο πλατό- και η εκπομπή το διαλαλεί ως καινοτομία για την ελληνική τηλεόραση- σε κάθε σκηνή μάλλον δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ούτε καν ως ένδειξη.

Άλλωστε, όπως υπάρχουν ανάμεσα μας ευσυγκίνητοι, άνθρωποι που συγκινούνται με το παραμικρό και βάζουν τα κλάματα, από την ανάποδη υπάρχουν κι εκείνοι που γελούν εξίσου εύκολα.

Η ετυμηγορία του τηλεοπτικού κοινού, Κυριακή βράδυ (3/4), για την «Super Mammy» όμως είναι μια ένδειξη. Η τηλεθέαση της πρεμιέρας ήταν επιπέδου «Φάρμας». Του ριάλιτι του σταθμού το οποίο από το «φιλέτο» της τηλεθέασης  βρέθηκε σε τηλεοπτική «εξορία» καθώς μεταδίδεται τις νύχτες του Παρασκευοσαββατοκύριακου.

Ενδεχομένως ο σταθμός να είναι ικανοποιημένος χάρη στο μερίδιο τηλεθέασης 15% στο περιβόητο «δυναμικό κοινό». Όμως το μερίδιο (14,1%) στο σύνολο των τηλεθεατών υποδηλώνει ότι οι άλλες κοινωνικοεπαγγελματικές ομάδες τηλεθεατών δεν πριμοδότησαν στον ίδιο βαθμό, με την προτίμηση τους, την προσαρμογή στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα την βρετανική- επιτυχημένη- σειρά.

Ο Σεφερλής, που έχει το κοινό του, δείχνει εγκλωβισμένος σε μια μανιέρα, σε μια ευκολία να σκαρώνει γκροτέσκα σκέτς και να εκβιάζει το γέλιο με χοντράδες.

Μόνον στο μυαλό του Σεφερλή φαντάζει αστείο το γκαγκ «είδα στο δρόμο έναν βιαστή ..έτρεχα έτρεχα …αλλά δεν τον πρόλαβα».  Έλεος.

Πιθανόν να συγχέει την πλάκα  με το χιούμορ. Όμως άλλο το χιούμορ και άλλο η πλάκα. Υπάρχει σαφής ειδοποιός διαφορά και την έχουν περιγράψει με γλαφυρό τρόπο από παλιά περίπου ως εξής: «Πλάκα είναι να ρίχνεις σφαλιάρα σε κάποιον για να κάνεις τους άλλους να γελάσουν. Χιούμορ είναι να την τρως εσύ και να γελάς μαζί με τους άλλους».

Διαβάστε επίσης:

Φως στο Τούνελ: 27 χρόνια από την πρώτη εκπομπή – Πως ήταν τότε το στούντιο (Video)

Οικονόμου για ακρίβεια: Με δύο μήνες κρίση, δεν έχει καταστραφεί ο κόσμος, μην τρελαθούμε! (video)

Survivor: Χαμός με τον Κωνσταντίνο στο συμβούλιο – «Κατέρρευσε» ο Τάκης Καραγκούνιας (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:32