ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 04:13
MENU CLOSE

Ταχινοσαλάτα Μέσης Ανατολής, αλάδωτη

14.04.2022 06:00

Μια εύκολη αλλά εντυπωσιακή σαλάτα με απλά υλικά που μπορεί να σταθεί από μόνη της με τη συνοδεία μιας φρεσκοψημένης λαγάνας ή μπορεί να σερβιριστεί σαν ντιπ μέσα σε αραβική πίτα με φαλάφελ. Είναι νηστίσιμη και πεντανόστιμη, εξαιρετικά αγαπητή σε όλη τη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στην Ιορδανία αφού προστίθεται σε όλα τα σάντουιτς ή τσίπς  που φτιάχνονται με πίτα.

3 ντομάτες

1 αγγούρι

½ κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Για την σάλτσα με ταχίνι

1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη (προαιρετικά)

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι (πάστα σησαμιού)

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

2 κουταλάκια του γλυκού κρύο νερό

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για την σάλτσα με ταχίνι, προσαρμόζοντας τα υλικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αν επιθυμείτε το ντρέσινγκ (σάλτσα) πιο πηκτό βάλτε λιγότερο κρύο νερό, ή αν το θέλετε πιο νερουλό βάλτε περισσότερο νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, κόψτε τις ντομάτες και το αγγούρι σε ομοιόμορφους κύβους, βάλτε τα στο μπολ σερβιρίσματος, ρίξτε τη σάλτσα ταχίνι και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε!!!

Συμβουλή

Αν φτιάχνετε την ταχινοσαλάτα για να την προσθέσετε μέσα σε πίτα με φαλάφελ ή τυλιχτό σάντουιτς, βεβαιωθείτε ότι το ντρέσινγκ ταχινιού δεν είναι πολύ νερουλό. Ενώ αν την φτιάχνετε για να την σερβίρετε μόνη της με ψωμί, προσθέστε λίγο νερό ακόμα για να γίνει πιο νερουλό το ταχίνι και να είναι ιδανικό για βούτες…

Διαβάστε επίσης:

Κροατικό πασχαλινό τσουρέκι με εσπεριδοειδή και σταφίδες

«Θυμωμένες» πένες αλά αραμπιάτα με γαρίδες

Λαδοκουλουράκια Πορτοκαλιού: Μια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης

ΠΕΜΠΤΗ 02.10.2025 03:30
Exit mobile version