search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:13
MENU CLOSE

«Θυμωμένες» πένες αλά αραμπιάτα με γαρίδες

12.04.2022 06:00
garides

Ένα παραδοσιακό ιταλικό πιάτο ζυμαρικών με σάλτσα ντομάτας που παρασκευάζεται με σκόρδο, ντομάτες και πιπεριές τσίλι. Η συγκεκριμένη συνταγή παντρεύεται ιδανικά με γαρίδες, ετοιμάζεται σε λιγότερο από μισή ώρα και η πλούσια γεύση της θα ενθουσιάσει οικογένεια και φίλους.

Υλικά για τη Συνταγή

250 γραμμάρια ζυμαρικά πένες

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, ξεχωριστά

1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο (νιφάδες κόκκινης πιπεριάς)

3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας

¼ φλιτζανιού βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν aldente. Στραγγίστε τα, κρατώντας ½ φλιτζάνι από το υγρό των ζυμαρικών. Στη συνέχεια ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι, αλατοπιπερώστε τις και μαγειρέψτε τις για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν αδιαφανείς.

Μόλις ετοιμαστούν, μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ και αφήστε τις στην άκρη. Ζεστάνετε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Βάλτε το σκόρδο και το μπούκοβο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μυρίσουν, για 1-2 λεπτά περίπου. Έπειτα ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας και τον βασιλικό και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μεταφέρετε τις πένες μέσα στη σάλτσα και προσθέστε επίσης λίγο από το κρατημένο νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Σερβίρετε με τις γαρίδες από πάνω και πασπαλίστε με επιπλέον βασιλικό, αν επιθυμείτε.

Διαβάστε επίσης:

Λαδοκουλουράκια Πορτοκαλιού: Μια παραδοσιακή συνταγή της Κρήτης

Τραγανά δαχτυλίδια κρεμμυδιού με μπύρα

Χαλβάς από φιστίκια, ο πιο αρωματικός και ιδιαίτερος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58