search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 19:30
MENU CLOSE

Τραγανά δαχτυλίδια κρεμμυδιού με μπύρα

09.04.2022 06:00
sintages_new

Τα γνωστά σε όλους μας όνιον ρινκγς, ήτοι τραγανές ροδέλες κρεμμυδιών σε κουρκούτι με μπύρα, που σερβίρονται με αγαπημένα ντιπάκια.

Ένα υπέροχο και εύκολο συνοδευτικό που δεν χρειάζεται να παραγγέλνετε αλλά μπορείτε να το φτιάχνετε μόνοι σας και να εντυπωσιάζετε κάθε φορά την παρέα σας.

Υλικά για τη συνταγή

2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια

6 φλιτζάνια παγωμένο νερό( 1,4 L )

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (250 γρ. ), ξεχωριστά

1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι , συν λίγο περισσότερο για το πασπάλισμα

¼ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι μπύρα( 240 ml ), lager ή pilsner

2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό

Σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάλτε άφθονο σπορέλαιο (περίπου 8 εκατοστά) και ζεστάνετέ το μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 190ο C. Καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες 1 ½ εκατοστού. Ξεχωρίστε τις ροδέλες και τα βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό όσο ετοιμάζετε το κουρκούτι. Σε ένα μέτριο μπολ ανάμειξης, ανακατέψτε μαζί το 1 φλιτζάνι αλεύρι (125 γρ.), το αλάτι, το λευκό πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε με σύρμα ρίχνοντας σταδιακά τη μπύρα και τις 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι, προσθέστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι (125 g) αλεύρι. Αφαιρέστε τους δακτυλίους κρεμμυδιών από το παγωμένο νερό και στεγνώστε τους καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βουτήξτε τα δαχτυλίδια πρώτα στο αλεύρι και μετά στο κουρκούτι, αφήνοντας να στάξει το επιπλέον υλικό. Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τα παναρισμένα δαχτυλίδια στο καυτό λάδι και αφήστε τα να τηγανιστούν για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν όμορφο χρώμα. Μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από τα επιπλέον λάδια. Πασπαλίστε με αλάτι και απολαύστε με σπιτική σάλτσα κέτσαπ ή άλλα ντιπ της επιλογής σας.

Συμβουλή

Δεν είστε λάτρης της μπύρας; Απολαύστε τα όνιον ρινγκς με οποιοδήποτε άλλο ανθρακούχο ποτό ή ανθρακούχα σόδα.

Διαβάστε επίσης

Χαλβάς από φιστίκια, ο πιο αρωματικός και ιδιαίτερος

Λάτκες, νηστίσιμες βάφλες πατάτας

Νηστίσιμα παξιμαδάκια σε πολλές εκδοχές, με αμύγδαλα, φουντούκια, κράνμπερι ή σοκολάτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 19:27