search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:48
MENU CLOSE

Λάτκες, νηστίσιμες βάφλες πατάτας

07.04.2022 06:00
kartofelnye-vafli-2

Οι Λάτκες ή τηγανίτες πατάτας και λαχανικών είναι μια σπεσιαλιτέ από την Εβραϊκή παράδοση. Σε αυτή την εκδοχή είναι νηστίσιμες και μπορείτε εύκολα να τις ετοιμάσετε σε μια βαφλιέρα για να εντυπωσιάσετε την οικογένειά σας. Στη ζύμη μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά, βότανα ή μπαχαρικά της επιλογής σας και να απογειώσετε τη γεύση του πιάτου συνοδεύοντάς το με νηστίσιμες σάλτσες και αλοιφές.

Υλικά για τη συνταγή

3 μεγάλες πατάτες

2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 μικρό πράσινο κρεμμυδάκι

1 μικρό ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Σπορέλαιο για τη βαφλιέρα

Εκτέλεση

Αρχικά, πλύντε και καθαρίστε τις πατάτες και τρίψτε τις 2,5 στη χοντρή μεριά του τρίφτη και τη μισή πατάτα στην ψιλή μεριά. Στύψτε τις ελαφρά με τα χέρια σας για να αποβάλλουν τα επιπλέον υγρά. Πρεσάρετε τις σκελίδες σκόρδου και ψιλοκόψτε τα μυρωδικά. Βάλτε όλα τα υλικά μαζί με το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση το μίγμα και αφήστε το στην άκρη. Ζεστάνετε μια συσκευή για βάφλες και όταν είναι έτοιμη, λαδώστε με ένα πινέλο την επιφάνειά της. Βάλτε το μίγμα της πατάτας σε παχιά στρώση χωρίς απαραίτητα να καλύψετε όλη την επιφάνεια της βαφλιέρας και ψήστε κανονικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευής σας. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο με το υπόλοιπο μίγμα, λαδώνοντας καλά κάθε φορά την επιφάνεια της συσκευής, για να μην κολλήσει η ζύμη. Σερβίρετε τις βάφλες σκέτες, με βίγκαν τζατζίκι (με στραγγιστό γιαούρτι σόγιας), με χορτοφαγική σάλτσα αλα κρεμ με μανιτάρια ή οποιαδήποτε άλλη σάλτσα της επιλογής σας.

Συμβουλή

1.Μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος της πατάτας με τριμμένο κολοκύθι, καρότο, κρεμμύδια, λάχανο κτλ. Είναι σημαντικό όπως και παραπάνω να στραγγίσετε τα υγρά από τα λαχανικά, διαφορετικά το μίγμα θα κολλήσει στις πλάκες της συσκευής και δεν θα ψηθεί καλά.

2.Αν δεν έχετε βαφλιέρα, μπορείτε να κάνετε τη συνταγή σε αντικολλητικό τηγάνι, χρησιμοποιώντας όμως λίγο περισσότερο λάδι.

Διαβάστε επίσης:

Νηστίσιμα παξιμαδάκια σε πολλές εκδοχές, με αμύγδαλα, φουντούκια, κράνμπερι ή σοκολάτα

Καλαμαράκια της Μεσογείου σε κόκκινη σάλτσα με ελιές

Πουτίγκα αμυγδάλου (νηστίσιμη)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 13:48