search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:47
MENU CLOSE

ΟΑΣΘ: Τραβά «χειρόφρενο» στις 12 Μαΐου με νέα 24ωρη απεργία

06.05.2022 12:35
oasth_new

Σε νέα 24ωρη απεργία στις Πέμπτη 12 Μαϊου προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ μετά από απόφαση του Συνδικάτου του.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος Γιάννης Δήμκας, «όσο οι δρομολογημένες λύσεις δεν γίνονται οριστικές αποφάσεις, αξιοποιούμε το μόνο “όπλο” που διαθέτουμε, τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

Οι βασικές διεκδικήσεις της νέας κινητοποίησης είναι η υπογραφή της νέας επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, το περιεχόμενο της οποίας έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Δεκέμβριο του 2021 και η επαναφορά των δύο επιδομάτων θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού.

«Είναι ο δεύτερος μήνας ο τρέχοντας, που δεν μπήκαν στους μισθούς μας αυτά τα δύο επιδόματα», τόνισε ο κ. Δήμκας, εκφράζοντας την απορία του για την «καθυστέρηση», όπως λέει, στην υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της ψήφισης της τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των προαναφερόμενων διεκδικήσεων, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ πραγματοποίησαν στάση εργασίας, ενώ προκήρυξαν και 24ωρη απεργία. Πρωτόδικα κηρύχθηκε παράνομη, ωστόσο «μετά από έφεση που ασκήσαμε, αυτή τελικά είχε κριθεί νόμιμη», ανέφερε ο Γ. Δήμκας.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο Τζίμης, ο «πατριάρχης» των τατουάζ στην Αθήνα

Έκρηξη στα Γρεβενά: Σήμερα η κηδεία του 28χρονου – Τι λέει η εταιρεία για το δυστύχημα

Γυναικοκτονία στην Καβάλα: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοτραυματίστηκε – «Ελάτε, της έχω κάνει κακό»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 08:42