search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:08
MENU CLOSE

«Εμφύλιος» Μπακογιάννη – Θεοδωρικάκου για την παραβατικότητα στην Αθήνα

10.05.2022 14:21
bakogianis_theodorikakos

«Γαλάζιος εμφύλιος» ξέσπασε ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και τον Υπουργό ΠροΠο Τάκη Θεοδωρικάκο.

Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, επιτέθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο Κώστας Μπακογιάννης έκανε λόγο για μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας το οποίο αντιμετωπίζει η Αθήνα, επισήμανε την ανάγκη για προληπτική, ενεργή και διαρκή αστυνόμευση και αναφέρθηκε ταυτόχρονα στο αίτημά του για συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο.

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος, υποχρεώθηκε να θέσει το θέμα δημόσια, καθώς ο αρμόδιος υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος εδώ και ένα μήνα δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα του για συνάντηση.

«Τον παρακαλώ εδώ και ένα μήνα να συναντηθούμε. Τάκη, έχουμε πρόβλημα και πρέπει να κάνουμε κάτι να το λύσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων και τόνισε: «Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θέλει να παίξει πολιτικό παιχνίδι. Πιστεύω ότι αυτή είναι η καλύτερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών και ο πρωθυπουργός επίσης».

Παράλληλα σημείωσε ότι ο δήμος έχει εξαντλήσει τα μέσα και τις αρμοδιότητές του και ανέφερε ότι έχει χαρτογραφήσει το πρόβλημα ασφάλειας και έχει συντάξει το «μαύρο» χάρτη της παραβατικότητας στην πρωτεύουσα.

«Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος;»

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του δημάρχου, ανέφεραν ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία του δήμου με το υπουργείο και τόνισαν:

«Απορίες προκαλεί η στάση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε αιχμές κατά της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αντί να επικροτεί τις εκτεταμένες επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ο Δήμαρχος φάνηκε να διαφωνεί με τις επιχειρήσεις “σκούπα” στη δημόσια τοποθέτησή του. Η επικοινωνία μεταξύ δήμου και υπουργείου υπάρχει και είναι διαρκής με τον αρμόδιο Υφυπουργό να συντονίζει τις ενέργειες που αποφασίζονται. Γιατί προχώρησε σε τέτοιες δηλώσεις ο Δήμαρχος; Τι αλήθεια θέλει; Την εφαρμογή των νόμων ή την κατάσταση ανομίας που επικρατούσε στο κέντρο της πρωτεύουσας;».

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση: Ο διψήφιος πληθωρισμός προκαλεί πολλαπλές ανησυχίες

Τσίπρας: Στη «ρήτρα Μητσοτάκη» να αντιτείνουμε τη «ρήτρα πολιτικής αλλαγής»

Δημοσκόπηση GPO: Στις 8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ (Πίνακες)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 13:08