search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 22:01
MENU CLOSE

Twitter: Ο Μασκ «παγώνει» προσωρινά τη συμφωνία εξαγοράς – Οι λόγοι και η τεράστια αποζημίωση

13.05.2022 15:33
musk_new

Το προσωρινό πάγωμα της συμφωνίας για την εξαγορά του Twitter ανακοίνωσε ο Ίλον Μασκ, επικαλούμενος εκκρεμείς λεπτομέρειες για λογαριασμούς που αποδεικνύονται spam (ανεπιθύμητοι) και fake, δηλαδή ψευδείς.

«Η συμφωνία του Twitter αναστέλλεται προσωρινά καθώς εκκρεμούν λεπτομέρειες για να υπολογιστεί αν οι λογαριασμοί spam/fake πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών», ανέφερε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στις αρχές του μήνα η εταιρία Twitter είχε εκτιμήσει ότι οι ανεπιθύμητοι ή ψευδείς λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των ημερησίως ενεργών χρηστών του το πρώτο τρίμηνο, περίοδο κατά την οποία κατέγραψε 229 εκατομμύρια  χρήστες.

Ο Μασκ είχε δηλώσει ότι μια από τις προτεραιότητές του αν τελικά εξασφάλιζε τον έλεγχο του Twitter θα ήταν να αφαιρεθούν τα «spam bots» (ψεύτικοι λογαριασμοί) από την πλατφόρμα.

Μεγάλες απώλειες για την μετοχή

Αμέσως μόλις έκανε αυτή την ανακοίνωση ο Μασκ, η μετοχή της εταιρίας έκανε βουτιά 17,7% και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου, όταν ο Μασκ αποκάλυψε το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας που έχει στην κατοχή του. Τότε η μετοχή είχε αρχίσει να ανεβαίνει συνεχώς και ο Μασκ πρόσφερε τιμή 54,20 δολάρια ανά μετοχή ως «τελική προσφορά» για να αποκτήσει την πλειοψηφία, αλλά σήμερα η τιμή της μετοχής έπεσε στα 37,10 δολάρια.

Η τεράστια αποζημίωση που πρέπει να δώσει ο Μασκ στο Twitter

Το ζήτημα τώρα είναι ότι αν ο Ίλον Μασκ καταγγείλει την συμφωνία εξαγοράς της εταιρίας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου στην εταιρία, όπως προβλέπει ένας όρος της αρχικής συμφωνίας.

Συγκεκριμένα έχει προβλεφθεί ότι σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η συμφωνία εξαιτίας προβλημάτων στο μετοχικό κεφάλαιο, διαπίστωσης χρεών ή δυσχερειών στην δανειακή χρηματοδότηση, τότε ο Μασκ θα αποζημιώσει την εταιρία Twitter.

Από την πλευρά της εταιρίας δεν έχει γίνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης:

«Όχι» Ερντογάν στην ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ (Video)

Eurovision 2022: Σεξουαλικό σκάνδαλο και χάκερς απειλούν τον διαγωνισμό τραγουδιού

Λυκόσκυλο… απατεώνας κλέβει τις λιχουδιές του από το κλειστό ντουλάπι (Video & Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:59