search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:00
MENU CLOSE

Eurovision 2022: Σεξουαλικό σκάνδαλο και χάκερς απειλούν τον διαγωνισμό τραγουδιού

13.05.2022 14:57
eurovision_new
credit: @EurovisionSongContest/Facebook

Φως στο τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες και τα λαμπερά σκηνικά στη Eurovision ρίχνουν οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έκαναν κορίτσια που εργάζονται εθελοντικά στην παραγωγή του διεθνούς μουσικού διαγωνισμού.

Τι κατήγγειλαν οι νεαρές εθελόντριες

Τα νεαρά κορίτσια, που ήταν στην υποδοχή του πάρτι που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο και στο οποίο παρέστησαν οι διαγωνιζόμενοι, οι ομάδες τους, χορευτές και VIP προσκεκλημένοι, λένε ότι δέχτηκαν «ανεπιθύμητα αγγίγματα» και «χτυπήματα» σε διάφορα σημεία του σώματος από τους προσκεκλημένους.  

Η Eurovision που διοργανώνει τον διαγωνισμό έσπευσε να διαψεύσει τις καταγγελίες των κοριτσιών, προφανώς για να διαφυλάξει την δημόσια εικόνα της παραγωγής, αλλά γυναικείες οργανώσεις στην Ιταλία δεν τον βάζουν κάτω και ζητούν επείγουσα αστυνομική έρευνα με αφορμή αυτές τις καταγγελίες.

Μια εικοσάχρονη φοιτήτρια που εργάστηκε εθελοντικά στο πάρτι, κατήγγειλε ότι δέχθηκε παρενόχληση από χορευτή. «Με άγγιζε κάτω από τη μέση», είπε το κορίτσι.

Όπως γράφει η Daily Mail, ένα άλλο κορίτσι, φοιτήτρια στη Νομική Σχολή, απευθύνθηκε με το ψευδώνυμο «Κιάρα» στην ομάδα Non Una Di Meno, που στηρίζει την εκστρατεία του #MeToo στην Ιταλία, για να καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση στο πάρτι της Eurovision, από μέλη ομάδας που εκπροσωπεί χώρα της βόρειας Ευρώπης.

Μία άλλη νεαρή, κατήγγειλε χαρακτηριστικά ότι ήταν στην υποδοχή των προσκεκλημένων στο κόκκινο χαλί  και έφτασε να ασχολείται με το πώς θα διώχνει τα χέρια που κολλούσαν πάνω της. «Πήγα να βοηθήσω και είχαν διαρκώς τα χέρια τους στο σώμα μου. Ένας έβαλε τα χέρια του στη μέση μου και προσπάθησε να με φιλήσει. Ξέφυγα, αλλά αργότερα δέχθηκα άλλη μια τέτοια παρενόχληση», είπε η νεαρή, προσθέτοντας ότι αυτά συνέβησαν στα περισσότερα κορίτσια και μάλιστα κάποια δεν άντεξαν και έφυγαν.

Η ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera υιοθετώντας τις καταγγελίες έγραψε ότι το πάρτι ήταν «μια εφιαλτική νύχτα παρενόχλησης» με  άφθονο αλκοόλ και πάρα πολύ κόσμο.

Μία από τις εθελόντριες είπε στην ιταλική εφημερίδα ότι «μόλις άρχισε το σερβίρισμα ποτών τα πάντα άλλαξαν. Κάποιοι χορευτές έπιναν πολύ» και  περιέγραψε πως βρέθηκε κυκλωμένη από μια ομάδα μεθυσμένων που την άγγιζαν σε διάφορα σημεία του σώματός της. «Δεν πήγα στις αρχές γιατί δεν ήθελα να προκαλέσω πρόβλημα στη διοργάνωση», είπε η νεαρή εθελόντρια στην Corriere.

Προσπάθεια συγκάλυψης του σεξουαλικού σκανδάλου

Η υπεύθυνη του Δήμου του Τορίνο για τις εθελοντικές ομάδες στη Eurovision, Αλεσάντρα Άιρς δήλωσε στην Daily Mail ότι δεν υπάρχουν τέτοιες καταγγελίες στην αστυνομία και ισχυρίστηκε: «Αν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο θα είχα παρέμβει. Ήμουν στο πάρτι και τίποτα τέτοιο δεν συνέβη».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο εκπρόσωπος της παραγωγής της Eurovision, ο οποίος είπε ότι «το δημοτικό συμβούλιο ερεύνησε το θέμα και διέψευσε τους ισχυρισμούς. Δεν συνέβη κάτι τέτοιο ποτέ».

«Πως γίνεται ενώ πολλές εθελόντριες αφηγήθηκαν περιστατικά παρενόχλησης στη διάρκεια του πάρτι, το δημοτικό συμβούλιο να αρνείται ότι συνέβη οτιδήποτε;» ήταν το σχόλιο που έκανε η ομάδα Non Una Di Meno, προσθέτοντας ότι «όπως συμβαίνει πάντα οι φωνές των γυναικών που έχουν υποστεί βία, φιμώνονται και τα όσα καταγγέλλουν δεν γίνονται πιστευτά».

Απειλές από Ρώσους χάκερς, με στόχο την ουκρανική συμμετοχή

Στο μεταξύ η Daily Mail αποκαλύπτει ότι οι διοργανωτές της Eurovision έχουν κι άλλον έναν πονοκέφαλο, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι φιλορώσοι χάκερς θα προσπαθήσουν να σαμποτάρουν την ουκρανική συμμετοχή, παρεμβαίνοντας στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας για την ανάδειξη του νικητή.

Μάλιστα η φιλορωσική ομάδα χάκερς με το όνομα «Killnet», απείλησε ότι θα εξουδετερώσει τους σέρβερς που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για να μην επιτρέψουν να ψηφιστεί η ουκρανική συμμετοχή, με την Kalush Orchestra.

Το φολκ-ραπ γκρουπ από την Ουκρανία φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη μετά την ρωσική εισβολή και θεωρείται από τα φαβορί για να κερδίζει τον φετινό διαγωνισμό.

Ο Όλεχ Πσίουκ, ιδρυτικό μέλος του ουκρανικού συγκροτήματος δήλωσε ότι αν κερδίζουν τον διαγωνισμό της Eurovision «θα τονωθεί το ηθικό» των Ουκρανών.

«Για την χώρα μας είναι πολύ σημαντικό να έχει νίκες παντού», δήλωσε ο Όλεχ Πσίουκ.

Διαβάστε επίσης:

Λυκόσκυλο… απατεώνας κλέβει τις λιχουδιές του από το κλειστό ντουλάπι (Video & Photos)

Πούτιν: Η εγχείρηση για καρκίνο και οι σωσίες αντικαταστάτες του (video)

Πυρηνικά: Το απρόβλεπτο των αντιδράσεων της Ρωσίας «μουδιάζει» τη Δύση – «Η παγκόσμια ασφάλεια απειλείται» (videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 21:00