ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:32
MENU CLOSE

Στο Συμβούλιο Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ιορδανίας ο Ν. Δένδιας

02.06.2022 07:22

Στην Ιορδανία (Νεκρά Θάλασσα) μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη , ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, για να συμμετάσχει στο 14ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Ιορδανίας.

Στην ατζέντα της Ολομέλειας περιλαμβάνεται συζήτηση για τις σχέσεις ΕΕ – Ιορδανίας και της προόδου ως προς την εφαρμογή της Συμφωνίας Σύνδεσης, καθώς και η υιοθέτηση νέων Προτεραιοτήτων της ΕΕ στην Ιορδανία.

Μετά το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου Σύνδεσης, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε ακρόαση που αναμένεται να παραχωρήσει περί ώρα 12:00 ο Βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ Β’, στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ , στον επίτροπο της ΕΕ για τη Γειτονία και Διεύρυνση Όλιβερ Βάρχεϊ και στους ανωτέρω τρεις υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Τέλος, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει περί ώρα 13:30 σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών στους ανωτέρω υψηλούς αξιωματούχους και υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Ιορδανία, «σημαντικό εταίρο της ΕΕ και της χώρας μας στη Μ. Ανατολή», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, τον Μάιο του 2021. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ιορδανίας ήταν στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» (Μπαχρέιν), τον Νοέμβριο του 2021.

Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά το διάστημα 5 – 6 Ιουλίου προγραμματίζεται η διεξαγωγή της 5ης Μικτής Διϋπουργικής Επιτροπής Ελλάδας – Ιορδανίας στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου δεν αμφισβητείται

Τι σημαίνει η επανεμφάνιση Καραμανλή – Όλο το παρασκήνιο

Σύσκεψη Τσίπρα με Αποστολάκη, Καμπά, τομεάρχες και συνεργάτες για ελληνοτουρκικά και ουκρανικό

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 13:31
Exit mobile version