search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:24
MENU CLOSE

Σύσκεψη Τσίπρα με Αποστολάκη, Καμπά, τομεάρχες και συνεργάτες για ελληνοτουρκικά και ουκρανικό

01.06.2022 21:36
SYRIZA_new

Σύσκεψη με τα στελέχη που συμβουλεύεται στα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής είχε ο Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα της Τετάρτης, λίγο πριν αναχωρήσει για την Λέσβο, όπου αύριο πραγματοποιεί περιοδεία και ομιλία στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.

Στη σύσκεψη που έγινε προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και στο ουκρανικό μετείχαν οι Τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας Γιώργος Κατρούγκαλος και Θοδωρής Δρίτσας αντιστοίχως, ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας Γιώργος Τσίπρας, ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης, ο πρώην Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς και ο διπλωματικός σύμβουλος του Προέδρου Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Η επίσκεψη στην Λέσβο πραγματοποιείται τη στιγμή που τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται στο στόχαστρο της Τουρκίας η οποία αναβαθμίζοντας την προκλητική ρητορική της θέτει θέμα κυριαρχίας αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα που προβάλει εδώ και καιρό για αποστρατιωτικοποίηση.

Επισημαίνεται, ότι ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Όλγα Τρέμη  στο newsbomb.gr και ολόκληρη θα δημοσιοποιηθεί αύριο, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «μονοπρόσωπη ΙΧ εξωτερική πολιτική» εννοώντας ότι χαράζει την εξωτερική και αμυντική πολιτική μόνος του, λαμβάνοντας αποφάσεις χωρίς να ακολουθούνται οι θεσμικές διαδικασίες και χωρίς να ενημερώνονται τα κόμματα και η Βουλή.

Μάλιστα, σημείωσε πως αίσθησή του είναι πως ο υπουργός Εξωτερικών πολλές φορές δεν συμμετέχει στην χάραξη της Εξωτερικής Πολιτικής.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Λάμπρεχτ για την «ανταλλαγή» τεθωρακισμένων

Τομεάρχες Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν επείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών για τα τεθωρακισμένα

Οικονόμου για αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία: Υπήρχε περίπτωση να μείνει κρυφή; (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 14:23