search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 04:51
MENU CLOSE

Ο Δένδιας κινείται (ξανά) σε άλλη γραμμή από το Μαξίμου – Η επαγρύπνηση για την Τουρκία και η υπαρξιακή απειλή

22.05.2024 13:57
DENDIAS2
Eurokinissi

Σάλπισμα επαγρύπνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα σήμανε ο Νίκος Δένδιας ευρισκόμενος για άλλη μια φορά σε διαφορετικό κλίμα από εκείνο που καλλιεργεί το Μαξίμου.

«Απειλούνται και τα νομικά και τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας μας. Πρέπει λοιπόν να είμαστε έτοιμοι για αυτό, παρότι καλωσορίζουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο, τους χαμηλούς τόνους και το καλύτερο κλίμα, που υπάρχει με την γειτονική Τουρκία, το τελευταίο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Δένδιας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επιμένοντας στη φράση του περί υπαρξιακής απειλής.

Όπως είπε, όταν υπάρχει γειτονική χώρα η οποία αμφισβητεί καθεστώς κυριαρχίας και διεθνείς συνθήκες που αφορούν χαρακτηρισμό μειονότητας, αυτό προφανώς χαρακτηρίζεται ως υπαρξιακή απειλή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων μέχρι το 2030, σημειώνοντας –μεταξύ άλλων- πως το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται εκσυγχρονισμό, καθώς λόγω της δεκαετούς οικονομικής κρίσης «μείναμε πίσω» και «πρέπει να κερδηθεί ο χρόνος».

«Η Τουρκία έχει μπει σε έναν κύκλο μεγάλων ναυπηγήσεων», ανέφερε ακόμη και πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες θα φέρει στην επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων, το ζήτημα των φρεγατών Constellation, τη λύση – όπως τη χαρακτήρισε – για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό της επόμενης γενιάς, καθώς και το πρόγραμμα των F 35, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο Νίκος Δένδιας, ανέφερε ακόμη, ότι γίνεται συζήτηση στο Γενικό Επιτελείο για το ζήτημα της νέας γενιάς υποβρυχίων του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και ότι «είμαστε ανοιχτοί και μελετάμε το θέμα της τέταρτης φρεγάτας, το θέμα των κορβετών και το θέμα των LCS, εάν η Αμερική μας δώσει δωρεάν αυτές τις φρεγάτες».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Ενοχλείται από τον Στέφανο Κασσελάκη και τις τεκμηριωμένες προτάσεις – Δεν θα καταφέρει να εμποδίσει τη δυναμική μας

ΣΥΡΙΖΑ: «Λάθη και αστοχίες στις εξετάσεις των προτύπων σχολείων, επίδειξη “αριστείας” της κυβέρνησης»

Στέφανος Κασσελάκης: Το αιφνιδιαστικό τηλεφώνημα στην εκπομπή των Παραπολιτικών 90,1 «Μπρα ντε φερ» (audio)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 01:07