ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Οι υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Αττικής και οι συμμαχίες

17.06.2022 06:00

Χθες σας είχα φρέσκα κουλούρια για το τι καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις στο βόρειο και στο νότιο τομέα της Αττικής -και ολίγον υπόλοιπο – για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Σήμερα οι προβλέψεις μας, αφορούν την Περιφέρεια Αττικής και τις πιθανές υποψηφιότητες.
Ο νυν Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης θα είναι προφανώς ξανά υποψήφιος και παρά τις κατά καιρούς συγκρούσεις, αδειάσματα και δυσκολίες συνεννόησης με το Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να στηριχθεί ξανά από τη Νέα Δημοκρατία.

Οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος ο πετυχημένος δήμαρχος Περιστερίου Γιώργος Παχατουρίδης μειώνονται, αφού δύσκολα ο Μητσοτάκης θα ρισκάρει και δεν θα επιλέξει Γιώργο Πατούλη.
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητείται υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής που να καλύπτει την στρατηγική της διεύρυνσης που επιχειρεί εν όψει των εκλoγών ο Αλέξης Τσίπρας.
Το πιο πιθανό είναι να μην μπει κομματικό στέλεχος πρώτης γραμμής, αλλά προσωπικότητα με πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά που θα ξεπερνούν ακόμα και αυτήν την διεύρυνση προς κέντρο – βλέπε ΠΑΣΟΚ- του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ίδιο τέμπο αναμένεται να κινηθεί και το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη αναζητώντας μια υποψηφιότητα που θα καταγράψει ένα αξιόλογο ποσοστό στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.
Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να διεξαχθούν έτσι κι αλλιώς μετά τις βουλευτικές, αλλά οι διαδικασίες και οι υποψηφιότητες θα επιλεγούν πολύ νωρίς γιατί επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τα εκλογικά αποτελέσματα των βουλευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Οι κούρσες στην ΝΔ στα… γκάλοπ: Στα νότια Δένδιας και Θεοδωρικάκος, στα βόρεια Χατζηδάκης και Γεωργιάδης

Ο διαγωνισμός για την «Αττική Οδό» έχει ακόμα μεγάλο δρόμο για να «κληρώσει»

Η ανοικτή γραμμή του Πρωθυπουργού με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και το alert στο Αιγαίο

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 14:21
Exit mobile version