search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 20:51
MENU CLOSE

Κεχαγιά: «Απρόθυμη η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια» (audio)

22.05.2024 14:16
kexagia_2205_1460-820_new

«Εμείς θεωρούμε απολιτίκ και επικοινωνιακό πυροτέχνημα να στέλνει ο κ. Μητσοτάκης επιστολές – παρωδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ακρίβεια, καταδηλώνοντας την απόλυτη αδυναμία -εγώ θα έλεγα την απροθυμία- της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, απαντώντας στον χαρακτηρισμό Μητσοτάκη για «απολιτίκ λαϊφστάιλ λαϊκισμό» από την Κουμουνδούρου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, η κ. Κεχαγιά τόνισε συγκεκριμένα πως «τον ακούμε με προσοχή τον κ. Μητσοτάκη. Απολιτίκ λαϊκισμός, λοιπόν, τι είναι; Η εμπεριστατωμένη πρότασή μας για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια; Η πρότασή μας για το φορολογικό, που αφορά ελάφρυνση για εισοδήματα μέχρι 100 χιλιάδες ετησίως ή ελάφρυνση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις; Η κατάργηση της προκαταβολής φόρου είναι απολιτίκ λαϊκισμός;

Εμείς θεωρούμε απολιτίκ και επικοινωνιακό πυροτέχνημα να στέλνει ο κ. Μητσοτάκης επιστολές – παρωδία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την ακρίβεια, καταδηλώνοντας την απόλυτη αδυναμία -εγώ θα έλεγα την απροθυμία- της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια.

Η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά -ακούσαμε και τον κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό Οικονομικών- να χαμηλώσει τον ΦΠΑ. Η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί στοιχείο της κεντρικής οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και ο μηδενισμός σε συγκεκριμένα προϊόντα για ένα ορισμένο διάστημα.

Εμείς λέμε ότι ο λογαριασμός βγαίνει και ότι όλα είναι απόλυτα κοστολογημένα. Ας αποδείξει ο κ. Μητσοτάκης και το επιτελείο του ότι “ο λογαριασμός δεν βγαίνει”. Eμείς λέμε ότι όχι μόνο βγαίνει ο λογαριασμός αλλά κι ότι, επειδή οι έμμεσοι φόροι ήταν τόσο υψηλοί την τελευταία τριετία, από το 2022 και το 2023 προέκυψαν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον φόροι – υπερέσοδα που δεν ήταν προβλεπόμενα, λόγω του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων».

Σχετικά με τις αναφορές Μητσοτάκη για «μεγαλύτερη σεμνότητα και λιγότερη αυταρέσκεια» από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, η κ. Κεχαγιά σημείωσε πως «δεν θέλω να χρησιμοποιήσω βαρείς χαρακτηρισμούς. Πού στερείται σοβαρότητας ο κ. Κασσελάκης; Όταν επικρίνει τον πρωθυπουργό για το ότι ήταν ήπιος απέναντι στον Ερντογάν κι ότι έπρεπε να προετοιμάσει καλύτερα την επίσκεψή του στην Άγκυρα; Για το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πεισματικά να κυρώσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία; Για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απολύτως σοβαρές προτάσεις για την ακρίβεια και την με φορολογία; Αυτό είναι ένδειξη μη-σοβαρότητας;».

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει «πάλι» σε χρεοκοπία τη χώρα αν εφαρμοστούν οι προτάσεις του, είπε πως «προβάλλω ένσταση γι’ αυτό το “πάλι”, γιατί ποιος οδήγησε τη χώρα σε χρεοκοπία; Γιατί, εξ όσων ενθυμούμαι, το 2009 το έλλειμμα της χώρας, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας να έχει προηγηθεί, ήταν στο 15,4%. Τότε πήγε η χώρα στα βράχια και στον γκρεμό, δεν την οδήγησε καμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, στη χρεοκοπία».

Σχετικά με την αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ότι η πρόταση Κασσελάκη να κυρωθούν τώρα τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία «δεν είναι σοβαρά πράγματα», απάντησε ότι «δεν θα περίμενα κάτι αντίθετο από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Γιατί το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, αντιθέτως ταυτίστηκε με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη που πολέμησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, με όλα όσα είχαμε δει τότε και την ταύτισή της με εθνικιστικές και ακροδεξιές δυνάμεις. Άρα το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί την ίδια πολιτική και έχει καταγγελτικό λόγο απέναντι σ τον ΣΥΡΙΖΑ. Απολύτως αποδεκτό. Θέλω να σας πω ότι για τη Συμφωνία των Πρεσπών και η κ. Κωνσταντοπούλου όχι μόνο διαφωνεί, αλλά κι έχει πει κι ότι “ο Τραμπ έβαλε να πληρωθούν βουλευτές για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών” κ.λπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του δεν συμφωνούν σε καμία περίπτωση με την οπτική με την οποία προσεγγίζει η κ. Κωνσταντοπούλου το θέμα της Συμφωνίας».

Τέλος, αναφερόμενη στις προσδοκίες για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είπε πως «ο στόχος είναι πάντα το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα. Και επειδή θέλουμε να είμαστε κόμμα εξουσίας, ήμασταν και παραμένουμε κόμμα εξουσίας, πάντα βάζουμε στόχο την πρωτιά. Αν η πρωτιά δεν είναι εφικτή, ελπίζουμε στο όσο το δυνατόν καλύτερο και μεγαλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα. Κατανοούμε ότι με βάση τα στοιχεία που δείχνουν, ως τώρα, οι δημοσκοπήσεις, τις οποίες παρακολουθούμε και σεβόμαστε, αυτή τη στιγμή η πρωτιά ανήκει στη ΝΔ. Είναι όμως μια ψαλιδισμένη πρωτιά. Κι εφόσον δεν είμαστε εμείς πρώτο κόμμα, ας γίνει η πολιτική ανατροπή, η αποδυνάμωση και απομείωση της ισχύος της ΝΔ και της αλαζονείας του 41% ως επακόλουθο -γιατί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν πρέπει να έχει λευκή επιταγή- και από εκεί και πέρα ενδυνάμωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Αν μειωθεί η ψαλίδα και το χάσμα μεταξύ των δύο κομμάτων, θα υπάρξει μια εντελώς διαφορετική εικόνα στο πολιτικό σκηνικό. Αυτό είναι το αφήγημά μας, με στόχο βεβαίως την πρωτιά στις εθνικές εκλογές».

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης για Κασσελάκη: «Το μιντιακό σύστημα θέλει να τον επιβάλει ως αντίπαλό του Μητσοτάκη» – Σκωπτική αντίδραση από την Κουμουνδούρου (video)

Ο Δένδιας κινείται (ξανά) σε άλλη γραμμή από το Μαξίμου – Η επαγρύπνηση για την Τουρκία και η υπαρξιακή απειλή

ΣΥΡΙΖΑ: «Λάθη και αστοχίες στις εξετάσεις των προτύπων σχολείων, επίδειξη “αριστείας” της κυβέρνησης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 20:51