search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:33
MENU CLOSE

Τσίπρας για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας – αποθήκης ψυχών

20.06.2022 17:42
tsipras_sev_new

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων απέστειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, δηλώνοντας «απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας-αποθήκης ψυχών».

Ολόκληρο το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο συνόδευσε με μια φωτογραφία του Alessandro Penso.

«Οι πόθοι για ένα καλύτερο αύριο, που σε οδηγούν να διανύσεις εκατοντάδες χιλιόμετρα για να προστατευτείς και να προστατέψεις αυτούς που αγαπάς, δε διαχωρίζονται ανάλογα με τη φυλή, τη θρησκεία και την ιστορική περίοδο. Άλλωστε και η πατρίδα μας έχει γνωρίσει την προσφυγιά και τις προσδοκίες ανθρώπων που αναζήτησαν μακριά μια καλύτερη ζωή.

Στην εποχή της κλιματικής κρίσης, της ανόδου της Ακροδεξιάς και του εθνικισμού, των συγκρούσεων στη γειτονιά μας και του πολέμου που επιστρέφει στο ευρωπαϊκό σπίτι μας, ο αγώνας για τα δικαιώματα των προσφύγων και των πιο ευάλωτων είναι ο αγώνας για το κράτος δικαίου. Είναι ο αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας.

Στεκόμαστε απέναντι στο δόγμα της Ελλάδας-αποθήκης ψυχών που αναλαμβάνει τις επικίνδυνες ευθύνες μιας Ευρώπης- φρούριο. Αγωνιζόμαστε για μια Ευρώπη που αντιμετωπίζει τις αιτίες που γεννούν την προσφυγιά και τους βρώμικους εμπόρους της προσφυγικής ελπίδας. Για μια Ευρώπη που χτίζει γέφυρες για αυτούς που το έχουν ανάγκη».

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: «Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη και άδικη κριτική της Τουρκίας»

Τσίπρας για Τουρισμό: «Πώς να βρεις εργαζόμενους όταν είναι αναλώσιμοι σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας;»

Με κορωνοϊό ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ακυρώνεται η περιοδεία του στην Αττική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 07:32