search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:45
MENU CLOSE

Οικονόμου: «Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη και άδικη κριτική της Τουρκίας»

20.06.2022 14:11
oikonomou_new

Το περίγραμμα των νέων μέτρων για την ενίσχυση των πολιτών μπροστά στις διαρκώς αυξανόμενες τιμές των καυσίμων θα δώσει ο πρωθυπουργός την Τρίτη.

Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα περιγράψει κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο τα νέα μέτρα επιδότησης για τους πολίτες ενώ στις 3 το απόγευμα τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο Γιάννης Οικονόμου δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα, ωστόσο, οι πληροφορίες από τη σύσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με τους συναρμόδιους υπουργούς νωρίτερα τη Δευτέρα αναφέρουν ότι θα κινηθούν στην κατεύθυνση του προηγούμενου fuel pass, αλλά με μεγαλύτερη επιδότηση ανά λίτρο και πιο διευρυμένα όσον αφορά στους πολίτες που θα «καλύπτουν».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ήδη στην πλατφόρμα Power Pass που άνοιξε την περασμένη Παρασκευή, για την επιστροφή στους καταναλωτές του 60% των αυξήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που κατέβαλαν μέσω των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί μεταξύ 1ης Δεκεμβρίου 2021 και 31ης Μαΐου 2022 (με το ποσό να προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής των ποσών έκπτωσης που έχουν χορηγηθεί από το «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης» και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας) έχουν κατατεθεί 250.000 αιτήσεις.

Ο Γ. Οικονόμου σημείωσε ότι «η Ελλάδα δαπανά περισσότερο από το 3% της ετήσιας οικονομικής παραγωγής της για να προστατεύσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις από την αύξηση του κόστους της ενέργειας. Η Ισπανία και η Ιταλία αντίστοιχα δαπανούν περίπου 2%, ενώ η Γαλλία και η Γερμανία περίπου 1%. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν το μέγεθος της δουλειάς που γίνεται, αλλά και της μέριμνας που έχουμε δρομολογήσει».

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και με αφορμή τις κατηγορίες του Τούρκου προέδρου για τη συμπεριφορά της Ελλάδας έναντι των προσφύγων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «πάνω από 108 μετανάστες, ανάμεσά τους 21 παιδιά, που είχαν αφεθεί στην τύχη τους μεσοπέλαγα διεσώθησαν μετά από ευρεία επιχείρηση υπό πολύ αντίξοες συνθήκες από το Λιμενικό Σώμα. Για μια ακόμη φορά με παρέμβαση του Λιμενικού Σώματος σώθηκαν ανθρώπινες ζωές που αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα».

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι «εκείνοι που πολύ εύκολα ασκούν απερίσκεπτη κριτική στο ελληνικό Λιμενικό Σώμα, ας δουν τα πραγματικά περιστατικά και ας στρέψουν την προσοχή τους στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και όσων τους καλύπτουν. Η Ελλάδα απαντά με πράξεις στην εύκολη και άδικη κριτική που κάποιοι κάνουν με λόγια», ενώ ερωτηθείς ειδικά για την αλλαγή ρητορικής από τον Τούρκο πρόεδρο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα τον ερμηνεύσει, αλλά θα συνεχίζει να αποδεικνύει με έργα την πολιτική της για το μεταναστευτικό και προσφυγικό.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τόσο στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όσο και του ΝΑΤΟ ο Κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην τουρκική επιθετικότητα, ωστόσο επιφυλάχθηκε να απαντήσει αν ο πρωθυπουργός θα θέσει και ζήτημα κυρώσεων προς την Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας για Τουρισμό: «Πώς να βρεις εργαζόμενους όταν είναι αναλώσιμοι σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας;»

Με κορωνοϊό ο Νίκος Ανδρουλάκης – Ακυρώνεται η περιοδεία του στην Αττική

ΠΑΣΟΚ: Στο Χαλάνδρι ο Ανδρουλάκης – «Ο Μητσοτάκης τρομοκρατεί τους κεντρώους ψηφοφόρους χρησιμοποιώντας τον Τσίπρα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 08:41