search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:47
MENU CLOSE

Ίντερνετ: Πρώτο παγκοσμίως το site του BBC σε επισκεψιμότητα, θεαματική αύξηση των ΝΥΤ (Πίνακες)

22.06.2022 12:35
computer new

Ραγδαία αύξηση επισκεψιμότητας είδε ο δημοσιογραφικός οργανισμός των «The New York Times» να σημειώνει η ιστοσελίδα του μέσα σε ένα 12μηνο.

Το σάιτ των ΝΥΤ είχε την μεγαλύτερη μεταβολή (52%) και στην ανάλογη λίστα κατάταξης βρίσκεται πρώτο μεταξύ των (αγγλόφωνων) σάιτ παγκοσμίως.

Είναι όμως το BBC που έχει την υψηλότερη επισκεψιμότητα ανεξαρτήτως μεταβολής και παραμένει πρώτο από κάθε άλλο ειδησεογραφικό οργανισμό στο διαδίκτυο.

Με όρους επισκεψιμότητας αυτής καθαυτής και όχι της μεταβολής της, το BBC είναι ο κυρίαρχος της παγκόσμιας ενημέρωσης στο ίντερνετ.

Εμφανίζει 1,1 δισ. επισκέψεις. Δεύτερο είναι το σάιτ του msn.com (με 878,1 εκατ. επισκέψεις) και οι ιστοσελίδες του CNN (με 647,1 εκατ. επισκέψεις).

Στην τέταρτη θέση «πετάχτηκαν» οι ΝΥΤ χάρη στην θεαματική αύξηση στην επισκεψιμότητά τους.

Καλό το περιεχόμενο της ιστοσελίδας των «The New York Times», όμως το γεγονός ότι εμφανίζεται πρώτη μεταξύ δέκα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενων ειδησεογραφικών ιστότοπων οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο του όταν με δύο αστραπιαίες κινήσεις, τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου ο ιστορικός δημοσιογραφικός όμιλος απέκτησε το κορυφαίο αμερικανικό αθλητικού σάιτ «The Athletic» και το διαδικτυακό παιχνίδι λέξεων «Wordle».

Θεαματική αύξηση στην επισκεψιμότητα του site των ΝΥΤ

Τον περασμένο μήνα οι NYT είχαν 524,6 εκατ. επισκέψεις, «κίνηση» αυξημένη κατά 52% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας ανάλυσης δεδομένων διαδικτύου Similarweb και του αγγλικού Press Gazette.

Στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης λόγω σημαντικής μεταβολής βρέθηκε το σάιτ dailymail.co.uk με 373,3 εκατ. επισκέψεις (και αύξηση 14%) και στην τρίτη θέση o ιστότοπος του CNN που είχε τον μεγαλύτερο όγκο επισκεψιμότητας (641,8 εκατομμύρια) όμως εμφάνισε μικρότερη αύξηση- μόλις 4%- σε σύγκριση με τα άλλα δύο.

Για την έρευνα, ένα από τα κριτήρια κατάταξης αποτέλεσε η μεταβολή στην επισκεψιμότητα. Γι’ αυτό και οι ΝΥΤ εμφανίζονται στην πρώτη θέση, αν και με λιγότερες επισκέψεις από το BBC ή το CNN.

Η πλέον ταχύτητα αναπτυσσόμενη επισκεψιμότητα εντοπίζεται στην ιστοσελίδα- εφαρμογή Live Universal Awarenes Map (liveumap.com) που δίνει σε πραγματικό χρόνο στοιχεία πολέμου- συγκρούσεων στον παγκόσμιο χάρτη.

Αυτή τη στιγμή το σάιτ (καλύπτει ειδησεογραφία για συγκρούσεις, ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαμαρτυρίες, τρομοκρατία, ανάπτυξη όπλων, θέματα υγείας, φυσικές καταστροφές και καιρικές συνθήκες κ.ά.) έχει 53,2 εκατ. επισκέψεις και στη «δυναμομέτρηση» σημειώθηκε μεταβολή κατά 1987%, σύμφωνα με την έρευνα.

Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο οφείλεται στο αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον πόλεμο στην Ουκρανία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Ο ιστότοπος του βρετανικού ταμπλόιντ «The Mirror» είναι μεταξύ των ειδησεογραφικών σάιτ που κατάφερε αύξηση επισκεψιμότητας φθάνοντας τα 94,7 εκατομμύρια (μεταβολή 7%).

Παράδοξο πάντως, καθώς σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Ρόιτερς για τη Μελέτη της Δημοσιογραφίας οι «Mail» και «Mirror» συγκαταλέγονται μεταξύ των αγγλικών ΜΜΕ με τους χαμηλότερους δείκτες εμπιστοσύνης (23% και 22% αντιστοίχως).

Διαβάστε επίσης

Super Κατερίνα: Έξαλλος ο Ανδρέας Μικρούτσικος – «Μη μου κουνιέσαι, λάθος είναι αυτά που λέτε εσείς» (video)

Ένταση στον αέρα του ΣΚΑΪ: «Η Λε Πεν λέει τα ίδια με τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη» (video)

«Αυτοψία» στην πολύπτυχη ζωή του Γιώργου Τράγκα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24