search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:19
MENU CLOSE

Ο περίφημος φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας παρουσιάζει το τρίτο βιβλίο του με τίτλο «Το τελευταίο ραντεβού»

22.06.2022 16:43
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΑΡΡΗΚΩΣΤΑΣ

Είναι δύσκολο να χωρέσει μια ολόκληρη ζωή σε ένα βιβλίο. Πόσω μάλλον όταν αυτή είναι πολυκύμαντη και εκτείνεται σε πάνω από οκτώ δεκαετίες, με το κοντέρ να συνεχίζει να «μετρά».

Ο Αριστοτέλης Σαρρηκώστας, ο πρώτος Έλληνας φωτοειδησεογράφος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Ασοσιέιτεντ έχει μια ζωή συναρπαστική και με τον φωτογραφικό φακό του έχει απαθανατίσει κοσμοϊστορικές στιγμές από τις αρχές της δεκαετίας του ’60 κι έπειτα σε τέσσερις ηπείρους.

Η ζωή του, πριν ασχοληθεί επαγγελματικά με την φωτογραφία και την παγκόσμια ειδησεογραφία, εξίσου συναρπαστική.
Προσπάθησε να την δώσει συμπυκνωμένη σε περίπου 150 σελίδες στο τρίτο συγγραφικό εγχείρημα του «Το τελευταίο ραντεβού» (εκδ. Έναστρον) το οποίο παρουσιάζει σήμερα στις 19.00 στο δημαρχείο Καισαριανής (Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας). Άλλωστε στην Καισαριανή γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Σαρρηκώστας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος, ο διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νίκος Βουλέλης και ο δημοσιογράφος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

Ο Σαρρηκώστας αποσαφηνίζει ότι είναι ένας απλός αφηγητής που χρειάστηκε να επιστρατεύσει μερικές σκέψεις και λεπτομέρειες κρυμμένες στο χρονοντούλαπο δεκαετιών, για να μας περιγράψει με γλαφυρό τρόπο πώς βίωσε την παιδική του ηλικία, στα δύσκολα και επικίνδυνα χρόνια της Kατοχής, τον εμφύλιο, την επαγγελματική του σταδιοδρομία και παράλληλα το πρώτο σκίρτημα της καρδιάς του και τον πρώτο του έρωτα, έναν έρωτα που έμελλε να ολοκληρωθεί στο τέλος της ζωής του.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτα καρέ από τα γυρίσματα της νέας σειράς «Το κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια» του Open

Πλήγμα για το κύρος της ΕΡΤ, κατά την ΕΣΗΕΑ, η υπόθεση του «ανταποκριτή» φάντασμα

Ελεονώρα Μελέτη σε Μαρία Κίτσου: «Μην εκθέτεις και μη χαρακτηρίζεις – Δεν είμαστε όλοι όρνια ρε φίλε» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00