search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:05
MENU CLOSE

Μητσοτάκης- Ερντογάν: Στο ίδιο τραπέζι στη Μαδρίτη μετά την κλιμάκωση της έντασης-Τι θα απαντήσει η Αθήνα στις προκλήσεις της Άγκυρας

27.06.2022 22:18
mitsotakis-erdogan-new

Την πρώτη τους απευθείας επαφή αναμένεται να έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, μετά τον «πάγο» στις σχέσεις των δύο ηγετών, απόρροια της ομιλίας του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, οι δύο ηγέτες θα βρεθούν στο δείπνο που θα παραθέσει ο Ισπανός βασιλιάς την Τρίτη το βράδυ στο παλάτι σε όλους τους ηγέτες που θα δώσουν το παρών στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σειρά επαφών στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, οι οποίοι θα τον συνοδεύσουν στη Σύνοδο της Μαδρίτης, προκειμένου να προετοιμαστεί για να δώσει τις απαντήσεις του σε περίπτωση που ο Ερντογάν θέσει το ζήτημα της «στρατιωτικοποίησης» των ελληνικών νησιών.

Η ελληνική πλευρά έχει ετοιμάσει έναν πλήρη φάκελο που περιέχει τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας, ο οποίος αναδεικνύει την επιθετική στάση της Τουρκίας, αλλά και στοιχεία για τις υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο, καθώς και την Αλεξανδρούπολη, η οποία αποτελεί και ισχυρή νατοϊκή βάση.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να υπενθυμίσει ότι η Τουρκία απέναντι από τα ελληνικά νησιά έχει τη «στρατιά του Αιγαίου», που δεν είναι ενταγμένη στις δομές του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης, θα αναφερθεί στο casus belli, με το οποίο η Τουρκία απειλεί για περισσότερα από 20 χρόνια τη χώρα μας, την επιθετική ρητορική των τελευταίων ημερών, τον αναθεωρητισμό της Άγκυρας, αλλά και πώς όλες αυτές οι κινήσεις προκαλούν αστάθεια στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, ειδικά σε μια στιγμή που η συμμαχία πρέπει να είναι ενωμένη απέναντι στον ρωσικό κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιό Ψυχικό: Τα αποκαλυπτήρια προτομής του Παύλου Μπακογιάννη έκανε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Photos)

Διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών έξω από το σπίτι του Πλεύρη – Για στοχοποίηση μιλά ο υπουργός

Νίκη Κεραμέως: Θετική στον κορωνοϊό η υπουργός Παιδείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:57